Betöltés...

Kerülje el a büntetést, döntsön a szivárgásvizsgálat mellett

Ár: 1 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
A szivárgásvizsgálatot (a hűtőközegek töltet alapján számított CO2 egyenértékétől függően) évente egyszeri, vagy többszöri alkalommal szükséges elvégeztetni. A vizsgálat végrehajtása a hűtőkör tulajdonosa, illetve üzemeltetője számára kötelező, vállalkozásra vagy magánszemélyre egyaránt vonatkozóan. Abban az esetben, ha a szivárgás mennyisége magasabb a megengedettnél, a berendezés tulajdonosa meghatározott időn belül köteles megszüntetni azt.
A szivárgásvizsgálat módját a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló Kormányrendelet szabja meg. Ez a 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet, melynek módosítása 2019. március 16. napján lépett hatályba. A rendelet célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszaszorítása, az Európai Unió követelményeinek betartása szerint.
A klíma- és hűtőberendezések időszakos kötelező szivárgásvizsgálata nem csupán a környezet megóvása érdekében, hanem a büntetés elkerülése miatt is fontos. A szivárgásvizsgálat elmulasztása esetén klímavédelmi bírságot kell fizetni. Ez a berendezés F-ÜHG töltetének minden megkezdett 1 tonna szén-dioxid-egyenértéke után 1000 forint, de berendezésenként legfeljebb 500 000 forint.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Szeged
Hirdetés típusa: Kínálat
Típus: Szervíz / Szerelés
 
Eddig megtekintették 144 alkalommal

Szolgáltatás rovaton belül a(z) "Kerülje el a büntetést, döntsön a szivárgásvizsgálat mellett" című hirdetést látja. (fent)