Betöltés...

Thai masszázs.

Ár: 5.000 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
Makham tradicionális thai masszázs kíván szép mosolygós hetetTradicionális Thai Masszázs.

THAI MASSZÁZS TÖRTÉNETE
A Tradicionális Thai Masszázs (TTM) legkorábbi gyökerei csodálatos módon nem Thaiföldön, hanem Indiában vannak, és több mint 2500 évre nyúlnak vissza. Alapítója úgy vélik Jivaka Kumar Bhaccha, rendkívüli képességekkel rendelkező orvos Észak Indiából, aki Buddha és Bimbisara, Madagha királyának orvosa is volt.

Valójában a TTM története több annál, minthogy visszavezethető lenne egy emberre. Sokkal inkább India, Thaiföld, Kína és Délkelet-ázsiai kultúrák különböző gyógyító hagyományainak kombinációja, valamint az ezekből az országokból származó orvosi gyakorlat keveréke.

Jivaka Kumar Bhaccha tanításai valószínűleg a Buddhizmussal egy időben érkeztek a mai Thaiföld területére i.e 3-4. szd-ban. Évszázadokon keresztül a thai gyógyászat részeként szerzetesek végezték. A technikát feljegyezték. Később az anatómiai ismeretek bővülésével lett továbbfejlesztve.

A 18. századi burmai megszállás idején sajnos a masszázzsal kapcsolatos feljegyzések egy része megsemmisült. A megmaradt iratokat 1832-ben III. Rama király összegyűjtette és a Bangkokban található Wat Pho (Fekvő Buddha Temploma) falába vésette, ahol napjainkban is látható.

1906-ban Nagy V. Rama király rendeletére lefordították az összes ősi orvosi feljegyzést napjaink thai nyelvére és feljegyezték kézírással Királyi Orvosi Szöveg Könyv “Tum Ra Pade Sard Songkroah (Chabub Luang)” néven. A könyv tartalmazza az akkori tudásanyagot, az energia vonalakat és pontokat, az orvosi tudományokat, a gyógyszerkönyvet és a masszázst, magába foglalja a speciális masszázsterápiákat, valamint azok kórtünetekre és betegségekre gyakorolt hatását is.

Az ábrákat a hetvenes években szakemberek tanulmányozták, és megállapították, hogy habár néhány anatómiai pontatlanság van rajtuk, gazdag forrásai a thai masszázs gyógyító tudományának, és az energiarendszer leírása pontos.

1962-ben megnyílt a Wat Pho Orvosi és Masszázs Iskola, ahol mai napig is tanitják ennek a különleges masszázsnak a technikáját. 1991-ben a Wat Pho Orvosi és Masszázs Egyesület és a Wat Pho 18 tanára létrehoztak egy standard, irányadó masszázs tananyagot, mely szerint az alap masszázsnak a tíz fő energiavonal (Sen) pontjaira kell épülnie. Ezek a vonalak könnyen és általánosan használhatóak, a nyújtó és jóga pozíciók közül csak a biztonságosan alkalmazhatóak lettek kiválasztva. A speciális pozíciók és gyakorlatok csak a megfelelő gyakorlat és tapasztalat megszerzése után gyakorolhatóak, kizárólag nagy odafigyeléssel, személyre szabottan.

1997 óta a thai kormány hivatalosan is elismeri és támogatja a terápiás hatású thai masszázs terjedését és gyakorlását.

Eger Deák Ferenc utca 19 Tel 70 5359274 . Nyitva 10 -18 óráig. Vasárnap Zárva.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Eger
Hirdetés típusa: Kínálat
Típus: Szépségipari / Masszázs
 
Eddig megtekintették 543 alkalommal

Szolgáltatás rovaton belül a(z) "Thai masszázs." című hirdetést látja. (fent)