Betöltés...

TrackPoint gumi / Különböző méretben és színben

Ár: 350 Ft

A mutatópálca magyar elterjedt neve pöcökegér,  egy kicsi joystick, amelyet mutatóeszközként használnak, tipikusan középen a számítógép billentyűzetén .

Mint más mutatóeszközök, például egerek , érintőpanelek vagy görgetőgolyók , az operációs rendszer szoftvere az eszköz manipulálását a mutató vagy a kurzor mozgatásává alakítja a monitoron.   

Más mutatóeszközökkel ellentétben a tartós fizikai nyomásra reagál, ezért "izometrikus"  mutatóeszköznek hívják .Az IBM 1992-ben kereskedelmi forgalomba hozta laptopjain 1997-ben szabadalmaztatott "TrackPoint" néven.   

A mutatópálcák általában cserélhető gumidugóval rendelkeznek, úgynevezett gömbölyűvel, amely lehet kissé durva "radírfejű" anyag vagy más alakú.  A kupak piros a ThinkPad-on, de más gépeken más színekben is megtalálható. 

Például egyes Dell modelleknél szürke, fekete vagy kék lehet, egyes HP / Compaq laptopoknál kék, a 2000-es évek előtt gyártott legtöbb Toshiba laptopon pedig zöld vagy szürke.

A gombok konfigurációja a gyártótól és a laptop típusától függ. A ThinkPad kiemelkedő középső egérgombbal rendelkezik, de egyes modellekben nincs fizikai gomb. 

A Toshiba koncentrikus íveket alkalmaz.  



Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb számítógép alkatrészek, kiegészítők
 
Feladás dátuma: 2024.06.15
Eddig megtekintették 3 alkalommal

Számítógép rovaton belül a(z) "TrackPoint gumi / Különböző méretben és színben" című hirdetést látja. (fent)