Betöltés...

Tanyasi képek: Bíró Ernő kortárs művész keretezett akvarell

Ár: 100.000 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
Kortárs művészi alkotások gyűjteményébe. Falusi tájképek!

Modern művészi alkotás, magyar néprajzi alkotótól. Kis méretű igényesen keretezett, üvegezett, és kartonnal fedett hátlapos képek. Az alföld jellegzetes, hangulatos tájának egy-egy kis darabkája, művészi akvarell festményen
A képen látható tökéletes, patinás állapotban postázom, azonnal használatba vehető, vagy kiállítható.


Az 4db festmény egyben eladó. Az ár a teljes kollekcióra vonatkozik. Értékes díszműtárgy, amellyel kiválóan emelheted gyűjteményed színvonalát. A képeken látható állapot, a korát meghazudtoló megbecsülésről tanúskodik. Ajánlom gyűjteménybe, kiállítási célra, vagy a lakásod díszeként. Ajándékozási célból is kiváló választás. Egyéb infó: Használt, műtárgy Méretek, jellemzők: kb. 38x32x2cm.


A művészről: BÍRÓ ERNŐ akvarellista Bíró Ernő nyugdíjasként tanult meg festeni. Bár már az általános iskolában felfigyeltek tehetségére, fel is vették grafika szakra a képzőművészeti gimnáziumba, az 1956-os események közbeszóltak. Végül a Piarista Gimnáziumba került, majd mérnöknek tanult. Ötven évet töltött ebben a szakmában a magyar élelmiszeriparban és a felsőoktatásban. Amikor nyugdíjba vonult, akkor valósította meg régi álmát felesége biztatására. Autodidakta módon tanulta meg a festészetet, munkái azóta több kiállításon is láthatóak voltak. Bemutatkozott többek között Kecskeméten, Dunaharasztiban, Verőcén, Budapesten, de a határon túlra, Erdélybe is eljutottak alkotásai. Leginkább akvarellel, tussal, szénnel és páccal dolgozik, legfőbb ihletője a természet. A tájképek mellett portrékat, városképeket, állatokat fest, egyik kedvenc témája a lovak ábrázolása.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Cibakháza
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Műtárgy: Festmények
 
Eddig megtekintették 68 alkalommal

Antik - Régiség rovaton belül a(z) "Tanyasi képek: Bíró Ernő kortárs művész keretezett akvarell" című hirdetést látja. (fent)