Betöltés...

Fűtex 2,1 X 50 m 280 G/M2 - Fűmaggal Itatott Növényeredetű Természetes Geotextília - Fűtextil -

Ár: 59.900 Ft


Fűtex
Fűmagos geotextilia 2,1m X 50 m. Alapanyagok 100 % pamut ( növényi eredetű ) lebomló textilia. 


 


Fűtes adatok


 


Területi sűrűség: 280 g/m2
Fűmag típus: Biliárd Sport


 


Fűmagkeverék összetétele


 


35% 1.Lolium perenne (Angol perje )
25% 2.Lolium perenne (Angol perje )
20% Festuca rubra (Vöröscsenkesz)
20% Festuca arundina cea ( Nádk.Csenkesz)
Anyagvastagság: 3 mm
Gyártási technológia Tűnemezelés
Kiszerelés: PE fóliába csomagolva, tekercsben, 210 cm X 50 m
Építőipari Műszaki Engedélyszám: 19/2005.
Alkalmazási terület Rézsűvédelemre, parképítésre, sportpályák  füvesítésére.


 


Fűtex telepítés


A régi földművek rézsűin az elszáradt vagy vadon nőtt növényeket el kell távolítani és rézsűt, esetleg kimosott-erodált felületet egyenletessé rendezni, lazítani. A sima felület minden esetben kell lejtős rézsűn és sík talajon egyaránt. Ha a rézsűre szeretnénk telepíteni, akkor fentről haladva tekerjük le a tekercset és feszített állapotában kb 2- 3 m méterenként karóval rögzítjük. Ha több tekercset fektetünk egymás mellé, akkor 5-6 cm átfedést biztosítsunk. Minden képen törekedjünk a kifeszítés precizitására, hogy ne keletkezzen légréteg, valamint ne legyen csapadékvíz alámosó hatás. A textilt kb 2 - 4 cm földdel kell megszórni és szükséges bőségesen locsolni. 3 hét alatt megerősödött növényzet kaszálását kézi illetve gépi  úton is lehet  végezni.









A Fűtex lebomló fűmagos textília.
A fűmagkeveréket magas cellulóztartalmú textilbundába szórjuk, tűnemezeléssel erősítjük. A termék környezetbarát, beépítése során a talajba belőle káros anyag nem oldódik ki. A hordozóanyagként szolgáló szálbunda cellulóztartalma miatt elbomlik várhatóan 2 év alatt.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK


A termék kiválóan alkalmas
természetes rézsűvédelemre autópályák építésénél
hulladéklerakók gátjának füvesítésére
lezárt hulladéklerakók füvesítésére
árokburkolásra
parkok, sportpályák, játszóterek füvesítésére, házi kertek, nyaralók füvesítésére, pázsit kialakítására


 

Standard termékünk a Fűtex lebomló-280/50 fűmagos textília (az elnevezésben a 280 a készáru területi sűrűségét, az 50 a fűmagtartalmat jelenti)

TERMÉK MŰSZAKI ADATAI


Szélesség 2100 mm
Vastagság 3 mm
Tekercshossz 50 m
Tekercssúly 29 kg/db
Négyzetmétersúly 280 g/m2
Fűmagmennyiség (átlagosan) 50 g/m2
Átlagos fűmagszám 25000 db/m2
Fűmag típusa: Biliárd sport fűmagkeverék


A készáru területi sűrűsége, a fűmagkeverék típusa és a m2 -enkénti mennyisége a felhasználás célja, igény szerint változtatható, illetve a vevő által beszerzett fűmagkeveréket is felhasználjuk termékünkbe. Lehetőség van szárazságtűrő, árnyéktűrő, magas igénybevételnek kitett területekhez ajánlott, rézsűk, töltések füvesítésére alkalmas egyéb fűmagtípusok kiválasztására is. Termékeinkhez minden esetben fémzárolási bizonyítvánnyal rendelkező vetőmagot használunk.

A FŰTEX LEBOMLÓ ELŐNYEI


az eddigi telepítési eljárásokat egyszerűsíti, precízebbé teszi
rézsűkön való alkalmazásnál megakadályozza a fűmag kimosódását
egyenletes vetőmagelosztást és vetésmélységet biztosít


A hordozó szálbunda fokozza a talaj felső vízmegtartó, illetve vízfelvevő képességét, leárnyékoló hatása miatt védi a fűmagot, majd a fejlett növényzetet a gyors kiszáradástól, segíti a megfelelő fűmagcsírázást, azonban a rendszeres öntözésre a termék alkalmazáskor is szükség van! - telepítése élőmunka takarékos, gyors, egyszerű

AJÁNLOTT TELEPÍTÉSI MÓD

1.Előkészítő munkák: A füvesíteni kívánt területet ki kell tisztítani az elszáradt, vadonnőtt növényzettől, gyökerektől, kövektől stb. A talajt fel kell lazítani, egyenletes, sima, tömörített felületet kell kialakítani a termőrétegből. Amennyiben szükséges, trágyázással, műtrágyával talajjavítást kell végezni. A kelő gyomok ellen vegyszeres gyomirtás is ajánlott, a terület minőségétől függően.

2. Terítési mód: A tekercsben forgalmazott textíliát egyenletesen, gyűrődés és szakadásmentesen kell leteríteni. Az anyagcsíkokat célszerű 5-6 cm-es átfedéssel teríteni egymásmellé. Vízszintes területen nem szükséges a textília rögzítése. Rézsűn való alkalmazáskor (max, 45 o -os rézsűfelülethez ajánljuk) célszerű a földmű legmagasabb pontjáról lefelé gördítve leteríteni a fűmagos csíkokat. A rögzítést 1-3 m-ként fakarókkal, cövekekkel és azokra kötözött kenderzsinórral biztosítani. A leterített textíliát 1-2 cm-es termőfölddel kell borítani.

3.Öntözés: A telepítést követően a területet kíméletes kelesztő öntözésben kell részesíteni. Továbbiakban az öntözést az időjárás, valamint a textília víztartó képességének figyelembevételével a hagyományos füvesítésnek megfelelően kell végezni. Fontos, hogy a fűmag kicsírázása után ? ami 8-24 nap fűmagtípustól függően ? a gyepszőnyeg megerősödéséig a folyamatos öntözést, csapadékellátást biztosítani kell a területen.

4. Ápolási munkák: A kellően megerősödött növényzet kaszálása a hagyományos füvesítésnek megfelelően történik. Az első nyírás a fű 10-12 cm-es magasságakor történjen, kb. 6-7 cm-es vágási magassággal. A további kaszáláskor már alacsonyabbra is nyírható a fű. Egészséges, élénkzöld pázsit kialakításához márciustól szeptemberig célszerű gyeptrágyával pótolni a tápanyagot.

5. Telepítés ideje: A hagyományos füvesítéssel azonosan márciusáprilis vagy augusztus-szeptember; öntözési lehetőség esetén azonban a téli fagyok kivételével bármikor lehetséges, mivel a textília védi a magot, illetve a növényzetet a nem kívánatos hőhatásoktól és a gyors kiszáradástól. Célszerű a nagy meleg, vagy hideg időjárás előtt telepíteni 2-3 hónappal, így a hőség illetve fagyok beálltára már megfelelően erős növények fejlődnek.









 

 

 


Tovább
Tulajdonságok
Növény típus: Palánta / Növénymagok
 
Feladás dátuma: 2024.04.26
Eddig megtekintették 16 alkalommal

Növény rovaton belül a(z) "Fűtex 2,1 X 50 m 280 G/M2 - Fűmaggal Itatott Növényeredetű Természetes Geotextília - Fűtextil -" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-