TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK 50 ÉV FELETTIEKNEK
Ár: 3.185 Ft
Szerzők: Veresné Dr. Bálint Márta, Horváth Judit, Dr. Lichthammer Adrienn SpringMed Kiadó, 2019 Az idősödés természetes folyamat, melyet szerencsés esetben mind hosszabb ideig megtapasztalhatunk. Az egészség megtartása pedig a legfontosabb dolog ahhoz, hogy az időskor miatt ne váljunk kiszolgáltatottá, és az életet mindvégig élvezhessük. Érdemes ezért megérteni, mi történik szervezetünkben, és végiggondolni, mit tehetünk magunkért. Az életkorból adódóan azonban különböző táplálkozási problémák jelentkeznek. • A hibás étkezési szokások esetleg már rögzültek, jobban ragaszkodnak a hagyományokhoz. • A lakosság többségéhez hasonlóan táplálkozási ismereteik nem megfelelőek. • Nincsenek tisztában a természetes élettani változásokkal, így azokhoz nem alkalmazkodnak. • Gyakran beteg, gyógyszert szed, mely szintén befolyásolhatja az étvágyat. A megfelelő táplálkozás késlelteti az öregedést, egészségmegőrző hatású, és a már kialakult betegség tüneteit is enyhíti. A táplálkozásszakértők könyve ehhez nyújt segítséget. Ajánljuk a könyvet azoknak az 50 év felettieknek, akik tudatosan próbálják az egészségüket megőrizni és ehhez szívesen olvasnak megfelelő irodalmat. A könyvben színes melléklet tartalmazza a receptekhez készült ételfotókat. A kötet adatai: Kötés: puhafedeles Megjelenés éve: 2019 Terjedelem: 268 oldal Tartalomjegyzék: A könyvben szereplő receptek és érdekességek jegyzéke Ajánlás (Zentai Andrea, MSc) Beköszöntő (Dr . Jászberényi József) Szerzői előszó I. Az időskorról A népesség jellemzői Ki számít öregnek Táplálkozási problémák időskorban Élettani változások A tápláltsági állapot jellemzői II. Étrendi ajánlások Tápanyagszükséglet és az étrend jellemzői Felhasználható nyersanyagok Konyhatechnológiai lehetőségek Gyakorlati tanácsok III. Táplálkozásfüggő betegségekről röviden Székrekedés (obstipáció) Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) Elhízás, túlsúly (obesitás) Cukorbetegség (diabétesz) Szív- és keringési betegségek (kardiovaszkuláris betegségek) Csontritkulás (oszteoporózis) Gyógyszerszedés IV. Korszerű és finom receptek Receptek jegyzéke 1 . Szendvicskrémek 2 . Gyors reggelik 3 . Előételek, vendégvárók 4 . Levesek 5 . Húsos ételek 6 . Egytálételek 7 . Húsmentes ételek 8 . Desszertek, sós és édes sütemények V. Hiedelmek, tévhitek (igaz – nem igaz) VI. Hasznos információk A könyv szerzői, lektora és támogatói Felhasznált irodalom A SpringMed Kiadó könyvajánlója VII.SZÍNES MELLÉKLET
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.27 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
Könyvek rovaton belül a(z) "TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK 50 ÉV FELETTIEKNEK" című hirdetést látja. (fent)
HASONLÓ KERESÉSEK: