GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK
Ár: 2.080 Ft
Szerző: Sókiné Hajdara Ágota SpringMed Kiadó, 2013 Mit tegyünk, ha kiderül, hogy a gabonafélékben található sikérre (gluténre) érzékenyek vagyunk? A könyv szerzője több, mint 10 éve kellett, hogy a gluténmentes ételek elkészítését megtanulja és e könyvben az eddigi tapasztalatai alapján készült receptjeit osztja meg az Olvasóval. „A gluténmentes finomságok recepteskönyvé”-be olyan ételek kerültek, melyek nagyon ízletesek, rendkívül mutatósak és mégis könnyen elkészíthetők. Recepteket találnak e könyvben a tésztaféléket kedvelő emberek ugyanúgy, mint a vitamindús, hiányállapotok elkerülését szem előtt tartó, egészséges táplálkozást igénylők. A gluténmentes ételek elkészítését érdemes könyvből tanul- ni, mert sok időt és fáradságot takaríthat meg vele! 107 étel receptjét és fotóját, valamint a „Hasznos információk” fejezetben a gluténérzékenységgel kapcsolatos fontos tudnivalókat találhat meg e kötetben az Olvasó. Jó étvágyat kívánunk! Közel 25 évvel ezelőtt szembesültem először a lisztérzékenység fogalmával óvónőként, amikor egy három éves gyermek felhívta a figyelmemet arra, hogy ő otthon és az óvodában is kizárólag az édesanyja főztjét eheti… Ekkor még nem is sejtettem, hogy még közelebb is fogok kerülni ehhez témához. A férjem tünetei kb. ez idő alatt kezdődtek – atipikus formában -, így 15 éves folyamatos kivizsgálás után kb. 10 évvel ezelőtt nála is ezt a betegséget diagnosztizálták. Ennek hatására az addigi hagyományos és csak „időnkénti” konyhavezetésem azonnali változtatást kívánt. Meg kellett ismerkednem a glutént nem tartalmazó élelmiszer alapanyagokkal, az ezeket forgalmazó árusító helyekkel, az ételek minél egyszerűbb elkészítési módjaival, főzési technikáival. Emellett minden készétel, így az édességek, sőt gyógyszerek glutén tartalmát is figyelemmel kellett kísérnünk. Lassan beépült a mindennapjainkba az ez iránti tudatosság, következetesség és figyelem. Sokat sütöttem – főztem, hiszen enni minden nap szükséges. A hagyományos és újonnan készített ételeink így napról napra finomabbak lettek… Ma már nagy örömmel fogadja az allergiában nem szenvedő minden kedves családtagom, hiszen némely elkészített étel finomabb, mint a hagyományos… Sókiné Hajdara Ágota A könyv szerzője A kötet adatai: Kötés: puhafedeles Megjelenés éve: 2013 Terjedelem: 192 oldal Tartalomjegyzék: Receptek jegyzéke Előszó Ajánlás I.Tésztafélék 1.Kenyerek, kenyérkülönlegességek 2.Zsemlék, kelesztett tészták 3.Tésztaételek 4.Sütemények, torták, édességek 5.Lisztmentes kedvencek II.Gyorsan, könnyen, finomat! 6.Előételek, egytálételek 7.Levesek 8.Főzelékek, mártások, krémek 9.Maradék ételek felhasználása III.Hasznos információk Mit kell tudni a gluténérzékenységről és a coeliákiáról? (írta Dr.Wirth Krisztina) Betűrendes tárgymutató Együttműködő partnerek A SpringMed kiadó könyvajánlója Ajánlott irodalom és hasznos linkek Színes melléklet – ételfotókkal (Fotók: Sóki Zoltán)
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.02.01 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
Könyvek rovaton belül a(z) "GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK" című hirdetést látja. (fent)