Betöltés...

Váradi Tibor - Napfényes receptek 3.

Ár: 700 Ft

A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (a sót, cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.), az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak. Így akik a natúrkonyha örömei mellett a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani, számos ínycsiklandó étel receptjét találhatják meg a jelen kiadványban. Ezek az alapanyagok azonban kívánság szerint egészségesebb megfelelőikkel is helyettesíthetők! Ünnepi és különleges ételek címmel új fejezettel jelentkezünk, melyben különleges alkalmakra szóló receptek, továbbá olyan ételféleségek találhatók, melyek elkészítése több ügyességet, nagyobb konyhai jártasságot igényel. Egyszerű főételek címszó alatt ezzel szemben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, melyek bárki számára viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthetőek. A Tájjellegű ételek rovat a világ különböző tájainak ízvilágába kalauzol el minket. Kiadványunkban ismét közreadunk olyan táblázatokat, segédanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás alapelveit ismertetik, továbbá hasznos információkkal szolgálnak a helyes és az egészséget megőrző étkezési szokások kialakításában. I. Levesek 1. Spenótos csalánleves 2. Hagymaleves borókával 3. Kínaikelleves 4. Kapros zöldbabkrémleves 5. Tavaszi erőleves 6. Zöldborsóleves 7. Zöldbableves 8. Kapros kukoricaleves 9. Kölesleves 10. Spenótleves 11. Sárgaborsókrémleves 12. Fokhagymaleves II. Egyszerű főételek 1. Finomfőzelék 2. Zeller póréhagymával 3. Kapros cukkíni és tök 4. Karfiolfőzelék 5. Paprikás-padlizsános tészta 6. Zöldséges kölesfelfújt 7. Káposztás puliszka 8. Wokban sült zöldségek tésztával 9. Édeskés bab egytálétel 10. Rakott padlizsán 11. Párolt, gesztenyés vöröskáposzta 12. Csőben sült brokkolis tészta III. Tájjellegű ételek 1. „Zöld leves” (portugál étel) 2. Csicseriborsóleves (arab étel) 3. Mediterrán ragu 4. Milánói makaróni (olasz étel) 5. Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel) 6. Algába tekert rizs (japán étel) 7. Hamis gulyásleves 8. Betyárleves 9. Erdélyi rakott káposzta 10. Bácskai rizses szejtán 11. Kolozsvári káposzta 12. Alföldi galuska IV. Ünnepi és különleges ételek 1. Karácsonyi algaleves 2. Szilveszteri korhelyleves 3. Zöldségkocsonya 4. Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta 5. Gesztenyés tészta könnyű, bazsalikomos mártással 6. Árpagyöngyös töltött kellabda 7. Szejtán Eszterházy módra 8. Karácsonyi aprósüteménytál 9. Datolyacsemege („szaloncukor”) 10. Mákos babajka 11. Diós patkó 12. Mézeskalác V. Sütemények 1. Almás pite 2. Szilvalekváros papucs 3. Szilvalekváros fánkpuszik 4. Sütőtökös rolád 5. Mákos puliszka 6. Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók 7. Mézes krémes 8. Mákos pite 9. Karobos-kókuszos szelet 10. Édes rizskocka 11. Zabpehelykorongok 12. Amarantgolyó VI. Szendvicskrémek 1. Variációk napraforgókrémre 2. Tökmagkrém 3. Szezámos margarinkrém 4. Hagymás paprikakrém 5. Brokkolikrém 6. Kukoricapástétom 7. Vöröslencsekrém 8. Tepertő jellegű krém 9. Petrezselyemkrém 10. Bazsalikomos lencsepástétom 11. Sörélesztőkrém 12. Lestyános zöldségkrém VII. Egyebek 1. Gyökérsaláta 2. Tavaszi fűsaláta 3. Búza-rozs kenyér 4. Tönkölylángos 5. Nokedli 6. Durumpalacsinta 7. Tofu házilag 8. Búzahús (szejtán) házilag 9. Sárgaborsólisztes karfiolfasírt 10. Magyaros zabpehelyfasírt 11. Fokhagymás kínai kel 12. „Lekvár” aszalt gyümölcsből A csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma Egyes magvak csíráztatási jellemzői Asztali áldások

Tovább
Tulajdonságok
Könyvkereső: Egészség, egészségügyi
 
Feladás dátuma: 2024.10.17
Eddig megtekintették 17 alkalommal

Könyvek rovaton belül a(z) "Váradi Tibor - Napfényes receptek 3." című hirdetést látja. (fent)