Betöltés...

Volt egyszer egy Nusi néni - könyv, visszaemlékezés

Ár: 3.800 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
"Korai egri emlékeimben úgy él a dolog, hogy Nusi néni volt, és kész. Mintha mindig is lett volna körülöttem, mióta világ a világ. Betoppant az életembe, mint a mesében a nevelőnő úgy, hogy én nem is emlékszem az érkezésére. ... A lehetőség, aki megjelent egy ismeretlen asszony képében, mint akit pont hozzánk küldtek, szándékkal, hogy segítsen. Mintha egy mentőangyal jelent volna meg... nálunk a Széchenyi u. 52-ben. Ő volt az, Nusi néni!
Hogy is volt ez valaha? Nusi néni. A rózsadombi villa. De hol volt az a villa? Az a sokszor emlegetett villa? Ki volt igazából Nusi néni? Milyen lehetett, mielőtt mi megismerhettük?...egy nagy fekete márványtábla képe...
Az első oszlop elején azonban három ismerős név látványa szinte mellbe vágott. Itt vannak! Ők azok! Nem lehet más, csak ők! A mai II. kerület Frankel Leo utca 49. számú zsinagóga ház kapualjának falán található meg az a tábla, ami elemi erővel indította el bennem a kutatás folyamatát utánuk. Minden ízemben reszketve olvastam neveiket a táblán, hihetetlennek tűnt, hogy ott és így "találkoztam" szeretett Nusi nénimmel, akiről..." megírtam ezt a régi emlékekből álló visszaemlékezést abban reménykedve, mások is szívesen olvassák egy őszinte, tiszta és gyermeklelkű ám meggyötört ember sorsát.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: IV. kerület
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Könyvkereső: Irodalom
Extrák: visszaemlékezés megtörtént események alapján
 
Eddig megtekintették 72 alkalommal

Könyvek rovaton belül a(z) "Volt egyszer egy Nusi néni - könyv, visszaemlékezés" című hirdetést látja. (fent)