Betöltés...

Robert L. Sptizer, Michael B. First, Miriam Gibbon, Janet B. W. Williams - Kezelési kézikönyv a DSM-IV-TR esettanulmányokhoz

Ár: 3.400 Ft

Maga a DSM kézikönyv után, az Amerikai Pszichiátriai Társaság és az Amerikai Pszichiátriai Kiadó által kiadott legnépszerűbb könyvek a DSM esettanulmányok voltak, az 1981-es DSM-III esettanulmányokkal kezdődően. Ennek számos oka van Először is, a valódi betegeken alapuló esetek életre keltették a DSM diagnosztikai ismérveit. Ezenfelül az esetek beválasztása, gyakorlatilag lefedve az összes diagnosztikai kategóriát, képessé ette az olvasókat, hogy megismerhessenek olyan típusú betegeket is, akikkel esetleg nem találkoztak a munkájuk, illetve a tanulmányaik során. Végül, az egyes esetek diszkussziói hasznosak a differenciáldiagnózis alapelvei megtanításában. A pszichiátriai diagnózisok egyik fő célja a kezelés megválasztásának irányítása. Noha a DSM-IV-TR esettanulmányok néhány esetnél említést tesz a kezelésről, amelyben a páciens részesül, a diszkussziók kizárólag diagnosztikai kérdésekre fókuszáltak.

Tovább
Tulajdonságok
Könyvkereső: Egészség, egészségügyi
 
Feladás dátuma: 2024.05.21
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Könyvek rovaton belül a(z) "Robert L. Sptizer, Michael B. First, Miriam Gibbon, Janet B. W. Williams - Kezelési kézikönyv a DSM-IV-TR esettanulmányokhoz" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: