Betöltés...

Dóczi Brigitta, Prievara Tibor, Révész Andrea - The Ultimate Error Buster - Angol nyelvhasználati szótár középhaladóknak, haladóknak

Ár: 1.380 Ft

Hogy mire jó egy nyelvhasználati szótár? Tegyünk egy próbát! Az alábbi mondatok egy-egy nyelvtani hibát, elírást tartalmaznak. Mindegyik egy válaszra váró kérdést magyarul (biztonság kedvéért megoldásokhoz segítség a lap alján!): 1. Miért zárta ki a kamara azt az orvost, aki az alábbiakat mondta: She looked terribly ill, so after I examined her i suggested going to bed. 2. Miért mosolyogták meg azt a magyart Angliában, aki így kért elnézést a késésért: I'm sorry l'm late, my car had a defect on the way. 3. Miért hívtak mentőt ahhoz az emberhez, aki egy reggelen így sóhajtott fel munkahelyén: I was searching my dog all night, I'm so tired. 4. Miért fordultak el a családcentrikus angolok attól a külfölditől, aki ezt mondta: I'm afraid I can't visit you until my grandmother is ill. 5. Szerinted hol a hiba az alábbi mondatban: It's sure he will marry her. 6. Miért nézett értetlenül az az angol professzor, akit egy ingerült magyar diák így kért számon: You told us the date of the exam too late. This was not correct! 7. Miért hívták Münchausennek azt a magyart Angliában, aki így szólt: My grandfather bought a book from Shakespeare, and I still have it. 8. Miért bukott meg történelemből az a diák, aki az alábbi kijelentést tette: Elizabeth I has been the ruler of England for nearly 45 years. 9. Az alábbi két mondat közül melyik jár több éves börtönbüntetéssel: He tried to avoid taxes./ He tried to evade taxes. 10. És végül: miért lincselték meg azt a lelkes turistát, aki így kiáltott fel a londoni tömegben: God shave the queen!

Tovább
Tulajdonságok
Könyvkereső: Nyelvtanulási
 
Feladás dátuma: 2024.04.21
Eddig megtekintették 44 alkalommal

Könyvek rovaton belül a(z) "Dóczi Brigitta, Prievara Tibor, Révész Andrea - The Ultimate Error Buster - Angol nyelvhasználati szótár középhaladóknak, haladóknak " című hirdetést látja. (fent)