KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III.
Ár: 11.890 Ft
A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem csak közétkeztetőknek Szerzők: Henter Izabella MSc, Ruis Zsuzsanna SpringMed Kiadó Kft., 2021 A közétkeztetők kézikönyve könyvsorozat III. kötete, „A bölcsődei és óvodai étkeztetésről, nem csak közétkeztetőknek” című könyv ajánlott mindazoknak, akik munkájuk, életük vagy tevékenységük révén kapcsolatba kerülnek a bölcsődés és az óvodás korosztályok étkeztetésével, élelmezésével. A dietetikus–élelmiszer-minőségbiztosítási agrármérnök szakember szerzőpáros a kötet összeállításánál igyekezett az olvasók eltérő igényeit figyelembe véve, életkor szerint csokorba gyűjteni a tudományos alapú információkat, valamint a jogszabályokból, alapprogramokból, módszertani levelekből kivonatolva és értelmezve az étkeztetésre, táplálkozásra vonatkozó részeket. A könyvben közel 300-féle 10 adagos recept található csecsemő-, bölcsődés és óvodás kiszabatokkal, mindhárom korcsoportban elkészítési javaslattal, valamint egy adagra vonatkoztatott energia- és tápanyagszámítással. A receptek az egészséges, normál ütemben fejlődő gyermekek étrendjébe illeszthetők, azonban külön fejezet foglalkozik az ételallergiák egyes típusaival, azok felismerésével és a rá vonatkozó jogszabályokkal, és egy fejezet a gyakran hallott, elterjedt tévhitek eloszlatásával. Némely ételféleségről fotó is található a Színes mellékletben. E hiánypótló munka ajánlott: bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék, munkahelyi bölcsődék, csecsemőotthonok, állami és magánóvodák élelmezési munkatársainak, szülőknek és nevelőknek. Szintén haszonnal forgathatják az élelmezésügyi és dietetikai szakképzés oktatói, valamint tanulói. A gyermek nem kicsi felnőtt. Rengetegszer elhangzik ez a mondat a dietetikusok, gyermekorvosok, védőnők szájából. Ma már meggyőzően igazolt, hogy energia- és tápanyagszükségletük markánsan eltér a felnőttekétől a korosztályra jellemző testi és szellemi fejlődés megnyugtató biztosításának céljából. Ezért is jelent kockázatot az, hogy gyermekeink táplálkozásánál sajnos ugyanazok a hibák előjönnek, melyeket mi magunk is elkövetünk. Ezáltal pedig már a is gyermekkorban lerakjuk az alapjait azoknak a krónikus betegségeknek, melyek miatt a magyar lakosság rendre az európai betegségstatisztikák dobogós helyére kerül. A közétkeztetés népegészségügyi jelentősége tagadhatatlan. Mintát mutat az egészséges táplálkozáshoz, új alapanyagokkal ismertet meg, hozzájárul a jó egészség és teljesítmény eléréséhez, és az étkeztetéssel keretezi a zsúfolt óvodai-iskolai napokat. A közétkeztetésben feltálalt ételek összetételét, változatosságát Magyarországon ma már szigorú szabályok írják elő. Ugyanakkor, a közétkeztetés sikeressége nagyban a kivitelezésen múlik. Az ételek ötletessége, ízletessége, tálalása, a fogásokat kínáló felnőttek, nevelők hozzáállása, az étkezés körülményei mind-mind meghatározzák, hogy a gyermek mennyit és milyen szívesen fogyaszt el belőle. Az étkeztetők szép feladatához ezáltal óriási felelősség is párosul. A Közétkeztetők kézikönyvének harmadik kötete célzottan a bölcsődei, óvodai étkeztetésben dolgozók számára nyújt egyedülálló segítséget. A legaktuálisabb szakirodalmi háttér bemutatása, illetve a vonatkozó jogszabályok összefoglalása mellett rengeteg gyakorlati tippet, ízletes ételek kipróbált receptjét, nyersanyagkiszabását is tartalmazza. Szerzői gyakorlati szakemberek, az adott terület kiválóságai. Szeretettel ajánlom a kötetet mindazoknak, akik elkötelezettek a minőségi közétkeztetés, valamint a felnövekvő generációk jó egészsége iránt. Szűcs Zsuzsanna, MSc elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége A kötet adatai: Kötés: puhatáblás Megjelenés éve: 2021 Terjedelem: 424 oldal + 8 oldal színes melléklet
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.23 |
Eddig megtekintették 149 alkalommal |
Könyvek rovaton belül a(z) "KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE III." című hirdetést látja. (fent)
HASONLÓ KERESÉSEK: