Betöltés...

Szilvási Lajos: Lélekharang

Ár: 1.000 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
Szilvási Lajos 1932. január 13-án született Szolnokon. József Attila-díjas, népszerű magyar író és újságíró.
Főbb művei: Középiskolások (1953), Csillaghullás (1960),
Appassionata (1961), Kinek a sorsa? (1964), Ott fenn a hegyen (1967), Légszomj (1970), Ördög a falon (1972), Karácsony (1979), Lélekharang (1981), A néma (1985)
Szilvási Lajost az állami népiskolában igazgatója fedezte fel, tehetségesnek tartotta, ezért gimnáziumba íratta. 1947-ben belépett a Magyar Kommunista Pártba, ez a döntés meghatározta politikai és írói karrierjét is. Előbb a Magyar Távirati Iroda munkatársaként, később a Szabad Nép szerkesztőjeként dolgozott. Saját irodalmi alkotásait "hobbi alkotásoknak” tartotta. Történeteire jellemző a romantikus kalandosság, az olvasmányosság. Szilvási Lajos 1996. november 9-én hunyt el Budapesten, 64 éves korában.

" Még rendesen fellázadni se tudunk. Csak elképzelni, hogy fellázadunk. Mondjuk, még elkezdeni is. De folytatni meg végigcsinálni… azt már nem. Egyszerűen alkalmatlanok vagyunk a válságokra…” – mondja Szilvási új regényének egyik főszereplője, a húszesztendős Bojtár István, aki a szerző egyik korábbi történetében a Vízválasztó-ban még tíz-tizenegy éves kisfiú volt, s aki azóta neves-sikeres zongoraművésszé nőtt. Vele együtt más ismerősök is feltűnnek a Lélekharang lapjain: Peterdi Mihály, a balatondiósdi plébános, Deák Tibor, a sebész, Simon Sándor repülő ezredes és még néhányan, akikkel az Albérlet a Síp utcában, a Ködlámpa, a Légszomj, az Ördög a falon, a Kinek a sorsa? és a Karácsony oldalain találkozott a korábbiakban az olvasó. A Szilvási-regény főszereplői azonban nemcsak ők, hanem napjaink közgondjai, társadalmi feszültségei is, amelyek a felnőtt embernek és a húszévesnek az erkölcsi szakítószilárdságát egyaránt próbára teszik.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Balatonfüred
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Használt
Könyvkereső: Irodalom
 
Eddig megtekintették 100 alkalommal

Könyvek rovaton belül a(z) "Szilvási Lajos: Lélekharang" című hirdetést látja. (fent)