Canelé sütőforma szilikonból - süteménykészítéshez
Ár: 2.170 Ft
Szeretsz édességeket készíteni, és örömmel leped meg barátaidat saját sütijeiddel? Talán már találkoztál ezzel a kívül ropogós, belül omlós finomsággal? Hozd el a francia konyha varázsát otthonodba! Ezzel a szilikon formával tökéletes Canelé-t készíthetsz! Nem hiányozhat a konyhádból, ha rajongsz a francia konyháért és a süteményekért! Próbáld ki ezt a receptet, hogy azonnal használhasd a formát: Hozzávalók: (8-10 darab készül belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat vágjuk fel, és a kikapart magokkal együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon melegítsük fel, és tartsuk melegen 5-6 percig, de ne forraljuk. Vegyük le a tűzről, távolítsuk el a vaníliarudat, majd keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és tegyük hűtőbe egy éjszakára. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, hogy a canelé külseje szép barnára süljön. A franciák régen olaj és méhviasz keverékét használták, de manapság a vaj is tökéletes. A kikent formákat helyezzük 15 percre a fagyasztóba. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A rumos-vaníliás keveréket öntsük a formákba – hagyjunk fél centit a peremig –, majd süssük 65-70 percig. Még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hogy hűljön. Bár égettnek tűnhet, ez az igazi. Még langyosan, kézzel fogyasszuk, café au lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete: 29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma (szilikon)
Tulajdonságok
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Canelé sütőforma szilikonból - süteménykészítéshez" című hirdetést látja. (fent)
HASONLÓ KERESÉSEK: