Betöltés...

Kai Seki Magoroku Wakatake Nakiri japán konyhakés 16,5 cm

Ár: 13.490 Ft

Ez a japán kés ideális zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények precíz vágásához, vékony szeletek elkészítéséhez. A julienne vagy chiffonade technikákat is könnyen kivitelezheted vele. Vékony, téglalap alakú pengéje egyenletes vágást biztosít, az egyenes vágóél pedig a függőleges vágást segíti. Használata könnyű és kényelmes, hosszabb munkákhoz is ideális. A nakiri (菜切) kés története a 17. századi Edo-korig nyúlik vissza. Az egyenes penge precíz vágásokhoz tökéletes, a "nakiri" szó japánul "zöldségvágót" jelent. A vékony penge finom szeletelést tesz lehetővé a zöldségek összenyomása nélkül. Az egyenes él tolóvágást is biztosít, ami gyakori a japán konyhában. A nakiri kés más japán zöldségkésekből, mint az usuba és deba, fejlődött ki, és népszerűsége az Edo-korszakban nőtt a növényi alapú étrendek iránti igény miatt.DAP420J2 (Daido) - Rozsdamentes acél kiváló ár-érték aránnyalEz a rozsdamentes acél kiemelkedő ár-érték arányú, köszönhetően a megfelelő arányú széntartalomnak és a hozzáadott ötvözőelemek gondos keverékének. Ez az acél kiváló választás, ha tartós és megfizethető rozsdamentes acélt keres, hisz ez az acél figyelemre méltó korrózióállósággal büszkélkedhet. A nikkel hozzáadása növeli a szilárdságot, míg a mangán a keménységet fokozza. A króm fontos szerepet játszik a rozsdamentes tulajdonságok biztosításában, miközben tovább javítja a szilárdságot és a keménységet. Ez az acél 56 HRC-ig edzhető és kiemelkedő ütésállósággal és forgácsolásállósággal büszkélkedhet.Ha Ön a kemény, strapabíró rozsdamentes acélok kedvelője, és nem bánja a gyakoribb élezést, ez az acél ideális választás lehet az Ön számára.Acél összetétele: Szén: 0,26-0,4% // Króm: 12-14% // Nikkel: 1% // Mangán: 1% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 5 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku Wakatake Nakiri japán konyhakés 16,5 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: