Betöltés...

Kai Seki Magoroku Wakatake Gyuto (Séf) japán konyhakés 18 cm

Ár: 13.490 Ft

A gyuto (牛刀) az egyik legsokoldalúbb konyhakés, amely zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására is alkalmas. Hegyes kialakítása révén ideális filézéshez, csirkemell csontozásához, valamint sertés- és marhahús csontozásához. Az optimális hosszúságú penge könnyen irányítható, és nagyobb felületek vágását is lehetővé teszi. Ez a jó minőségű séfkés minden hobbiszakács és profi számára nélkülözhetetlen, mondhatni a "konyha lelke". A gyuto kés a Meiji-korban (1868-1912) született, amikor Japán megnyitotta kapuit a nyugati kultúra előtt, és a marhahús fogyasztása elterjedt. A gyuto a nyugati séfkés mintájára készült, de japán jellemzőkkel: vékonyabb pengével és élesebb heggyel. A "gyuto" szó jelentése "marhakés", de hamar kiderült, hogy sokoldalú, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.DAP420J2 (Daido) - Rozsdamentes acél kiváló ár-érték aránnyalEz a rozsdamentes acél kiemelkedő ár-érték arányú, köszönhetően a megfelelő arányú széntartalomnak és a hozzáadott ötvözőelemek gondos keverékének. Ez az acél kiváló választás, ha tartós és megfizethető rozsdamentes acélt keres, hisz ez az acél figyelemre méltó korrózióállósággal büszkélkedhet. A nikkel hozzáadása növeli a szilárdságot, míg a mangán a keménységet fokozza. A króm fontos szerepet játszik a rozsdamentes tulajdonságok biztosításában, miközben tovább javítja a szilárdságot és a keménységet. Ez az acél 56 HRC-ig edzhető és kiemelkedő ütésállósággal és forgácsolásállósággal büszkélkedhet.Ha Ön a kemény, strapabíró rozsdamentes acélok kedvelője, és nem bánja a gyakoribb élezést, ez az acél ideális választás lehet az Ön számára.Acél összetétele: Szén: 0,26-0,4% // Króm: 12-14% // Nikkel: 1% // Mangán: 1% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 1 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku Wakatake Gyuto (Séf) japán konyhakés 18 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: