Betöltés...

Kai Seki Magoroku Shoso Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm

Ár: 28.990 Ft

A gyuto (牛刀) az egyik legsokoldalúbb konyhakés, amely zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására is alkalmas. Hegyes kialakítása révén ideális filézéshez, csirkemell csontozásához, valamint sertés- és marhahús csontozásához. Az optimális hosszúságú penge könnyen irányítható, és nagyobb felületek vágását is lehetővé teszi. Ez a jó minőségű séfkés minden hobbiszakács és profi számára nélkülözhetetlen, mondhatni a "konyha lelke". A gyuto kés a Meiji-korban (1868-1912) született, amikor Japán megnyitotta kapuit a nyugati kultúra előtt, és a marhahús fogyasztása elterjedt. A gyuto a nyugati séfkés mintájára készült, de japán jellemzőkkel: vékonyabb pengével és élesebb heggyel. A "gyuto" szó jelentése "marhakés", de hamar kiderült, hogy sokoldalú, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.AUS-8A (Aichi) rozsdamentes acél: egyensúly a tartósság és élesség közöttAz AUS-8A egy japán (Aichi Steel Corporation) rozsdamentes acél, ami krómot és magas szén-tartalmat is tartalmaz. Ezáltal egyensúlyt teremt a korrózióállóság, az élesség és az éltartósság között. Az acél sokáig éles marad, és keménység tekintetében a túl puha és a túl kemény között helyezkedik el: így nem deformálódik könnyen nyomás alatt, de ugyanakkor nem is törik. Optimális esetben viszont könnyen újraélesíthető, ami különösen hasznos lehet a kezdőknek ezen a területen.Talán Ön is észrevett némi különbséget az AUS-8 és az AUS-8A acél között egyes késeken. Itt az "(A)" azaz "annealed" (hőkezelt) szót rövidíti - ez azt jelzi, hogy az AUS-8 acélt hőkezelésnek vetették alá. A hőkezelés csökkenti az anyag ridegségét, de a szerkezetük megegyezik. Az AUS-8A Rockwell keménysége 58HRC és 59HRC között alakulhat, így szilárd keménységet biztosít.Az AUS-8(A) acél jó választás azoknak, akik egy éles, tartós és könnyen élesíthető kést keresnek. Ez a japán acél jó egyensúlyt teremt a különböző tulajdonságok között, és ezért különösen ajánlott minden konyhába.Acél összetétele:Szén: 0,75% // Króm: 13-14,5% // Molibdén: 0,1-0,3% // Vanádium: 0,1-0,26% // Nikkel: 0,49% // Mangán: 0,5% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 2 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku Shoso Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: