Betöltés...

Kai Seki Magoroku Santoku japán konyhakés 16,5 cm

Ár: 59.490 Ft

Ez a sokoldalú santoku kés tökéletes választás a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy hal szeleteléséről. A visszagörbülő él könnyíti az aprítást, míg a széles penge segít az összeszedésben. A kényelmes, magasított markolat biztosítja, hogy az ujjai ne érjenek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan használható főzésközben. A santoku (三徳) kés eredete Japánba vezethető vissza, és a Showa korszak (1926-1989) idején vált népszerűvé. A santoku kés szeletelésre, kockázásra és aprításra is ideális, a penge hossza általában 15-18 cm között van, ami tökéletes méret a legtöbb alapanyaghoz.Cobalt Special (CoSP): Tapasztalja meg a kiváló teljesítménytCobalt Special Special (CoSP) magas minőségű japán rozsdamentes acél, amely páratlan ellenállást biztosít a korrózióval, kopással szemben és az éltartósága is kiváló. A fejlett újra olvasztási eljárás biztosítja egyenletes összetételt és a karbidok finom eloszlását, ami olyan pengét eredményez, amely minden használat során kivételesen jól teljesít.Az 1,1% szén- és 16% krómtartalom kiváló korrózió- és kopásállóságot biztosít. A hozzáadott volfrám javítja az edzésállóságot, a molibdén fokozott korrózióvédelmet biztosít, a vanádium pedig hozzájárul a finomabb, élesebb mikrószerkezethez. A kobalt biztosítja a hosszan tartó élességet.Acél összetétele: Szén: 0,95 - 1,15% // Króm: 15-17% // Molibdén: 1-2% // Vanádium: 0,2-0,3% // Nikkel: 0,25% // Mangán: 0,3-0,5% // Szilícium: 0,6-0,7% // Foszfor: 0,03% // Kén: 0,01%"A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 2 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku Santoku japán konyhakés 16,5 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: