Betöltés...

Kai Seki Magoroku Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm

Ár: 71.490 Ft

A gyuto (牛刀) az egyik legsokoldalúbb konyhakés, amely zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására is alkalmas. Hegyes kialakítása révén ideális filézéshez, csirkemell csontozásához, valamint sertés- és marhahús csontozásához. Az optimális hosszúságú penge könnyen irányítható, és nagyobb felületek vágását is lehetővé teszi. Ez a jó minőségű séfkés minden hobbiszakács és profi számára nélkülözhetetlen, mondhatni a "konyha lelke". A gyuto kés a Meiji-korban (1868-1912) született, amikor Japán megnyitotta kapuit a nyugati kultúra előtt, és a marhahús fogyasztása elterjedt. A gyuto a nyugati séfkés mintájára készült, de japán jellemzőkkel: vékonyabb pengével és élesebb heggyel. A "gyuto" szó jelentése "marhakés", de hamar kiderült, hogy sokoldalú, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.Cobalt Special (CoSP): Tapasztalja meg a kiváló teljesítménytCobalt Special Special (CoSP) magas minőségű japán rozsdamentes acél, amely páratlan ellenállást biztosít a korrózióval, kopással szemben és az éltartósága is kiváló. A fejlett újra olvasztási eljárás biztosítja egyenletes összetételt és a karbidok finom eloszlását, ami olyan pengét eredményez, amely minden használat során kivételesen jól teljesít.Az 1,1% szén- és 16% krómtartalom kiváló korrózió- és kopásállóságot biztosít. A hozzáadott volfrám javítja az edzésállóságot, a molibdén fokozott korrózióvédelmet biztosít, a vanádium pedig hozzájárul a finomabb, élesebb mikrószerkezethez. A kobalt biztosítja a hosszan tartó élességet.Acél összetétele: Szén: 0,95 - 1,15% // Króm: 15-17% // Molibdén: 1-2% // Vanádium: 0,2-0,3% // Nikkel: 0,25% // Mangán: 0,3-0,5% // Szilícium: 0,6-0,7% // Foszfor: 0,03% // Kén: 0,01%"A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: