Betöltés...

Kai Seki Magoroku damaszk Santoku japán konyhakés 16,5 cm

Ár: 66.490 Ft

Ez a sokoldalú santoku kés tökéletes választás a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy hal szeleteléséről. A visszagörbülő él könnyíti az aprítást, míg a széles penge segít az összeszedésben. A kényelmes, magasított markolat biztosítja, hogy az ujjai ne érjenek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan használható főzésközben. A santoku (三徳) kés eredete Japánba vezethető vissza, és a Showa korszak (1926-1989) idején vált népszerűvé. A santoku kés szeletelésre, kockázásra és aprításra is ideális, a penge hossza általában 15-18 cm között van, ami tökéletes méret a legtöbb alapanyaghoz.VG-10 (Takefu) rozsdamentes acél: kiemelkedő tulajdonságok és sokoldalú felhasználásA VG-10 egy prémium kategóriás rozsdamentes acél, melyet a japán Takefu Special Steel Co. Ltd. gyárt. Kiváló éltartósság és korrózióállóság jellemzi. Nagyon kedvelt a japán konyhakéskészítők, valamint a kézműves késkészítők körében. Alapvetően 60-61 HRC körüli keménységet ér el, de egyes gyártók akár 62 HRC-ig is edzik.Főbb jellemzői:Kiváló éltartás: A VG-10 acél jól élezhető és hosszan tartja az élét. Ez a tulajdonság ideálissá teszi konyhakésekhez, zsebkésekhez és fix pengéjű késekhez.Keménység: A VG-10 acél tipikusan 60-61 HRC keménységű, de egyes gyártók 62 HRC-ig is edzik. A keménység hozzájárul az acél tartósságához és éltartósságához.Rozsdaállóság: A VG-10 rozsdamentes acél, így ellenáll a korróziónak. Ez a tulajdonság fontos a konyhakések esetében, amelyeket gyakran nedves környezetben használnak.Acél összetétele:Szén : 0,95-1,05% // Króm : 14,50-15,50% // Molibdén : 0,90-1,20% // Vanádium : 0,10-0,30% // Kobalt : 1,30-1,50% // Mangán : 0,50% // Foszfor : 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku damaszk Santoku japán konyhakés 16,5 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: