Betöltés...

Kai Seki Magoroku damaszk Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm

Ár: 75.890 Ft

A gyuto (牛刀) az egyik legsokoldalúbb konyhakés, amely zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására is alkalmas. Hegyes kialakítása révén ideális filézéshez, csirkemell csontozásához, valamint sertés- és marhahús csontozásához. Az optimális hosszúságú penge könnyen irányítható, és nagyobb felületek vágását is lehetővé teszi. Ez a jó minőségű séfkés minden hobbiszakács és profi számára nélkülözhetetlen, mondhatni a "konyha lelke". A gyuto kés a Meiji-korban (1868-1912) született, amikor Japán megnyitotta kapuit a nyugati kultúra előtt, és a marhahús fogyasztása elterjedt. A gyuto a nyugati séfkés mintájára készült, de japán jellemzőkkel: vékonyabb pengével és élesebb heggyel. A "gyuto" szó jelentése "marhakés", de hamar kiderült, hogy sokoldalú, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.VG-10 (Takefu) rozsdamentes acél: kiemelkedő tulajdonságok és sokoldalú felhasználásA VG-10 egy prémium kategóriás rozsdamentes acél, melyet a japán Takefu Special Steel Co. Ltd. gyárt. Kiváló éltartósság és korrózióállóság jellemzi. Nagyon kedvelt a japán konyhakéskészítők, valamint a kézműves késkészítők körében. Alapvetően 60-61 HRC körüli keménységet ér el, de egyes gyártók akár 62 HRC-ig is edzik.Főbb jellemzői:Kiváló éltartás: A VG-10 acél jól élezhető és hosszan tartja az élét. Ez a tulajdonság ideálissá teszi konyhakésekhez, zsebkésekhez és fix pengéjű késekhez.Keménység: A VG-10 acél tipikusan 60-61 HRC keménységű, de egyes gyártók 62 HRC-ig is edzik. A keménység hozzájárul az acél tartósságához és éltartósságához.Rozsdaállóság: A VG-10 rozsdamentes acél, így ellenáll a korróziónak. Ez a tulajdonság fontos a konyhakések esetében, amelyeket gyakran nedves környezetben használnak.Acél összetétele:Szén : 0,95-1,05% // Króm : 14,50-15,50% // Molibdén : 0,90-1,20% // Vanádium : 0,10-0,30% // Kobalt : 1,30-1,50% // Mangán : 0,50% // Foszfor : 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Kai Seki Magoroku damaszk Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: