Betöltés...

Satake Megumi Nakiri japán konyhakés 16 cm

Ár: 10.490 Ft

Japán kés zöldségek, gyümölcsök, és fűszernövények precíz vágásához. Ez a kés tökéletes választás, ha vékony szeleteket szeretnél készíteni zöldségekből, gyümölcsökből. Segítségével precízen apróra lehet vágni a hozzávalókat, és már mehet is a salátába vagy a serpenyőbe. Különböző vágási technikákat könnyen lehet vele kivitelezni, mint a julienne vagy a chiffonade. A vékony, téglalap alakú pengeforma ideális az egyenletes vágáshoz, az egyenes vágóél, pedig lehetővé teszi a függőleges vonalban történő vágást, ami sokféle technikához szükséges. Használat könnyű és kényelmes, megkönnyíti a hosszabb ideig tartó munkát is. A nakiri (菜切) kés történelme megközelítőleg a 17. századi Edo-korig nyúlik vissza. Jellegzetessége az egyenes pengéje, ami tökéletessé teszi a precíz vágásokhoz mindenféle zöldségen. A "nakiri" szó japánul szó szerint "zöldségvágót" jelent, és a kés kialakítása is tükrözi ezt a célt. A penge általában vékonyabb, mint más japán késeké, így finom szeletelést tesz lehetővé a zöldségek összenyomása vagy zúzódása nélkül. Az egyenes él lehetővé teszi a tolóvágást is, ami egy gyakori technika a japán konyhában, ahol a kést egyenesen lefelé nyomva végeznek tiszta vágásokat. A nakiri kés pontos eredete ismeretlen, de feltételezhetően más japán zöldségkésekből fejlődött ki, mint az usuba és a deba. A nakiri kések népszerűsége az Edo-korszakban nőtt, amikor a növényi alapú étrendek iránti igény megnövelte a specializált zöldségkések iránti keresletet.U420J2(Nippon Koshuha) - Rozsdamentes acél kiváló ár-érték aránnyalEz a rozsdamentes acél kiemelkedő ár-érték arányú, köszönhetően a megfelelő arányú széntartalomnak és a hozzáadott ötvözőelemek gondos keverékének. Ez az acél kiváló választás, ha tartós és megfizethető rozsdamentes acélt keres, hisz ez az acél figyelemre méltó korrózióállósággal büszkélkedhet. A nikkel hozzáadása növeli a szilárdságot, míg a mangán a keménységet fokozza. A króm fontos szerepet játszik a rozsdamentes tulajdonságok biztosításában, miközben tovább javítja a szilárdságot és a keménységet. Ez az acél 56 HRC-ig edzhető és kiemelkedő ütésállósággal és forgácsolásállósággal büszkélkedhet.Ha Ön a kemény, strapabíró rozsdamentes acélok kedvelője, és nem bánja a gyakoribb élezést, ez az acél ideális választás lehet az Ön számára.Acél összetétele:Szén: 0,26-0,4% // Króm: 12-14% // Nikkel: 1% // Mangán: 1% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Satake Megumi Nakiri japán konyhakés 16 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: