Betöltés...

Satake Tomoko japán kenyérvágó kés 20 cm

Ár: 10.490 Ft

Ez a masszív, fogazott kés tökéletes választás pékárúkhoz. Különféle kenyérfajták vágására alkalmas, legyen szó friss, ropogós cipóról, puha zsemléről vagy ízletes bagettről. A penge rendkívül éles, így a kenyér nem morzsálódik, a szeletek pedig egyenletesek és szépek lesznek. A hosszú penge kényelmes használatot biztosít még a legnagyobb kenyerek esetén is. A vágás során nem kell aggódnia a morzsálódás miatt, a kés finoman siklik át a kenyéren, megőrizve annak puha belső szerkezetét. A kenyérvágó kés eredete nem egyértelműen tisztázott, de valószínűleg a kenyér fogyasztásával egyidős. A korai kenyérvágó kések valószínűleg egyszerű, éles pengéjű kések voltak, amelyeket más konyhai feladatokra is használtak. Az első kifejezetten kenyérvágásra tervezett kések a 18. században jelentek meg. Ezek a kések hosszabb pengével és fogazott éllel rendelkeztek, ami megkönnyítette a kenyér szeletelését.U420J2(Nippon Koshuha) - Rozsdamentes acél kiváló ár-érték aránnyalEz a rozsdamentes acél kiemelkedő ár-érték arányú, köszönhetően a megfelelő arányú széntartalomnak és a hozzáadott ötvözőelemek gondos keverékének. Ez az acél kiváló választás, ha tartós és megfizethető rozsdamentes acélt keres, hisz ez az acél figyelemre méltó korrózióállósággal büszkélkedhet. A nikkel hozzáadása növeli a szilárdságot, míg a mangán a keménységet fokozza. A króm fontos szerepet játszik a rozsdamentes tulajdonságok biztosításában, miközben tovább javítja a szilárdságot és a keménységet. Ez az acél 56 HRC-ig edzhető és kiemelkedő ütésállósággal és forgácsolásállósággal büszkélkedhet.Ha Ön a kemény, strapabíró rozsdamentes acélok kedvelője, és nem bánja a gyakoribb élezést, ez az acél ideális választás lehet az Ön számára.Acél összetétele:Szén: 0,26-0,4% // Króm: 12-14% // Nikkel: 1% // Mangán: 1% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 1 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Satake Tomoko japán kenyérvágó kés 20 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: