Betöltés...

Satake Tomoko Santoku japán konyhakés 17 cm

Ár: 10.890 Ft

Ez a sokoldalú kés tökéletes társ a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy akár hal szeleteléséről. A visszagörbülő él megkönnyíti az aprítást, míg a széles penge segítségül szolgálhat a felvágott hozzávalók összeszedéséhez. A kényelmes, magasított markolatnak köszönhetően az ujjai sosem érnek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan tudja használni főzésközben. A santoku (三德) kés eredete Japánba vezethető vissza, a Showa korszakba (1926-1989). A megnövekedett vöröshús fogyasztás és a nyugati ételek népszerűvé válása miatt a japán konyhakéseknek alkalmazkodniuk kellett a változó környezethez. A santoku közvetlen elődje a bunka kés, ami a gyuto és a nakiri kések fúziójából alakult ki. A "santoku" név a kés három fő felhasználási területére utal: Szeletelés: A santoku kés kiválóan alkalmas hús, hal és zöldségek vékonyra szeletelésére. A penge hossza általában 15-18 cm között van, ami ideális méret a legtöbb alapanyaghoz. Kockázás: A santoku penge egyenes vonalú éle precíz kockázást tesz lehetővé. Aprítás: A penge formája és súlya megkönnyíti a zöldségek és fűszerek aprítását. A santoku kést gyakran "három erényű késnek" is nevezik, utalva a három fő funkcióra. A kés népszerűsége a 20. század végén terjedt el világszerte, és ma már a konyhai kések egyik alapvető típusának számít.U420J2(Nippon Koshuha) - Rozsdamentes acél kiváló ár-érték aránnyalEz a rozsdamentes acél kiemelkedő ár-érték arányú, köszönhetően a megfelelő arányú széntartalomnak és a hozzáadott ötvözőelemek gondos keverékének. Ez az acél kiváló választás, ha tartós és megfizethető rozsdamentes acélt keres, hisz ez az acél figyelemre méltó korrózióállósággal büszkélkedhet. A nikkel hozzáadása növeli a szilárdságot, míg a mangán a keménységet fokozza. A króm fontos szerepet játszik a rozsdamentes tulajdonságok biztosításában, miközben tovább javítja a szilárdságot és a keménységet. Ez az acél 56 HRC-ig edzhető és kiemelkedő ütésállósággal és forgácsolásállósággal büszkélkedhet.Ha Ön a kemény, strapabíró rozsdamentes acélok kedvelője, és nem bánja a gyakoribb élezést, ez az acél ideális választás lehet az Ön számára.Acél összetétele:Szén: 0,26-0,4% // Króm: 12-14% // Nikkel: 1% // Mangán: 1% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Satake Tomoko Santoku japán konyhakés 17 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: