Betöltés...

Satake Satoru Santoku japán konyhakés 17 cm

Ár: 16.490 Ft

Ez a sokoldalú kés tökéletes társ a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy akár hal szeleteléséről. A visszagörbülő él megkönnyíti az aprítást, míg a széles penge segítségül szolgálhat a felvágott hozzávalók összeszedéséhez. A kényelmes, magasított markolatnak köszönhetően az ujjai sosem érnek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan tudja használni főzésközben. A santoku (三德) kés eredete Japánba vezethető vissza, a Showa korszakba (1926-1989). A megnövekedett vöröshús fogyasztás és a nyugati ételek népszerűvé válása miatt a japán konyhakéseknek alkalmazkodniuk kellett a változó környezethez. A santoku közvetlen elődje a bunka kés, ami a gyuto és a nakiri kések fúziójából alakult ki. A "santoku" név a kés három fő felhasználási területére utal: Szeletelés: A santoku kés kiválóan alkalmas hús, hal és zöldségek vékonyra szeletelésére. A penge hossza általában 15-18 cm között van, ami ideális méret a legtöbb alapanyaghoz. Kockázás: A santoku penge egyenes vonalú éle precíz kockázást tesz lehetővé. Aprítás: A penge formája és súlya megkönnyíti a zöldségek és fűszerek aprítását. A santoku kést gyakran "három erényű késnek" is nevezik, utalva a három fő funkcióra. A kés népszerűsége a 20. század végén terjedt el világszerte, és ma már a konyhai kések egyik alapvető típusának számít. AUS-8A (Aichi) rozsdamentes acél: egyensúly a tartósság és élesség közöttAz AUS-8A egy japán (Aichi Steel Corporation) rozsdamentes acél, ami krómot és magas szén-tartalmat is tartalmaz. Ezáltal egyensúlyt teremt a korrózióállóság, az élesség és az éltartósság között. Az acél sokáig éles marad, és keménység tekintetében a túl puha és a túl kemény között helyezkedik el: így nem deformálódik könnyen nyomás alatt, de ugyanakkor nem is törik. Optimális esetben viszont könnyen újraélesíthető, ami különösen hasznos lehet a kezdőknek ezen a területen.Talán Ön is észrevett némi különbséget az AUS-8 és az AUS-8A acél között egyes késeken. Itt az "(A)" azaz "annealed" (hőkezelt) szót rövidíti - ez azt jelzi, hogy az AUS-8 acélt hőkezelésnek vetették alá. A hőkezelés csökkenti az anyag ridegségét, de a szerkezetük megegyezik. Az AUS-8A Rockwell keménysége 58HRC és 59HRC között alakulhat, így szilárd keménységet biztosít.Az AUS-8(A) acél jó választás azoknak, akik egy éles, tartós és könnyen élesíthető kést keresnek. Ez a japán acél jó egyensúlyt teremt a különböző tulajdonságok között, és ezért különösen ajánlott minden konyhába.Acél összetétele:Szén: 0,75% // Króm: 13-14,5% // Molibdén: 0,1-0,3% // Vanádium: 0,1-0,26% // Nikkel: 0,49% // Mangán: 0,5% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 1 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Satake Satoru Santoku japán konyhakés 17 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: