Betöltés...

Satake Satoru Bunka (Séf) japán konyhakés 20 cm

Ár: 18.490 Ft

A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a "konyha lelke". A Bunka kés, más néven Bunka Bocho (文化包丁) egy sokoldalú és egyedi kialakítású japán konyhakés. A neve szó szerint "kultúr kést" jelent, ami tükrözi a hagyományos japán konyhával való kapcsolatát. A Bunka kés pontos eredete nem egyértelmű, de valószínűleg a 19. század végén, a Meiji-restauráció (1868) után alakult ki. Ez az időszak jelentős változást hozott a japán társadalomban, beleértve a húsfogyasztási tilalom eltörlését is. Ennek eredményeként megnőtt az igény az olyan késekre, amelyek képesek kezelni a különböző összetevőket, beleértve a zöldségeket, a halat és a húst. Néhány szakértő úgy véli, hogy a Bunka designját a nyugati séfkések inspirálhatták, amelyeket ebben az időszakban Japánban is bevezettek. Azonban a hagyományos japán késtípusok, mint a Gyuto és az Usuba elemeit is felfedezhetők benne.AUS-8A (Aichi) rozsdamentes acél: egyensúly a tartósság és élesség közöttAz AUS-8A egy japán (Aichi Steel Corporation) rozsdamentes acél, ami krómot és magas szén-tartalmat is tartalmaz. Ezáltal egyensúlyt teremt a korrózióállóság, az élesség és az éltartósság között. Az acél sokáig éles marad, és keménység tekintetében a túl puha és a túl kemény között helyezkedik el: így nem deformálódik könnyen nyomás alatt, de ugyanakkor nem is törik. Optimális esetben viszont könnyen újraélesíthető, ami különösen hasznos lehet a kezdőknek ezen a területen.Talán Ön is észrevett némi különbséget az AUS-8 és az AUS-8A acél között egyes késeken. Itt az "(A)" azaz "annealed" (hőkezelt) szót rövidíti - ez azt jelzi, hogy az AUS-8 acélt hőkezelésnek vetették alá. A hőkezelés csökkenti az anyag ridegségét, de a szerkezetük megegyezik. Az AUS-8A Rockwell keménysége 58HRC és 59HRC között alakulhat, így szilárd keménységet biztosít.Az AUS-8(A) acél jó választás azoknak, akik egy éles, tartós és könnyen élesíthető kést keresnek. Ez a japán acél jó egyensúlyt teremt a különböző tulajdonságok között, és ezért különösen ajánlott minden konyhába.Acél összetétele:Szén: 0,75% // Króm: 13-14,5% // Molibdén: 0,1-0,3% // Vanádium: 0,1-0,26% // Nikkel: 0,49% // Mangán: 0,5% // Szilícium: 1% // Foszfor: 0,04% // Kén: 0,03%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 3 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Satake Satoru Bunka (Séf) japán konyhakés 20 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: