Betöltés...

Satake Daichi Gyuto (Séf) japán damaszk konyhakés 20 cm

Ár: 55.890 Ft

A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a "konyha lelke". A gyuto (牛刀) kés eredete a Meiji-korba (1868-1912) nyúlik vissza, amikor Japán nyitott a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt az országban, és szükség volt egy olyan késre, amely alkalmas ennek a húsnak a feldolgozására. A gyutot a nyugati stílusú séfkés mintájára alakították ki, de a japán késekre jellemző vékonyabb pengével és élesebb heggyel. A gyuto szó jelentése "marhakés", és ez a kés eredetileg kifejezetten erre a célra készült. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto sokoldalú eszköz, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon.MVS10Cob Acél Tulajdonságai és AlkalmazásaAz MVS10Cob a Nachi Fujikoshi által gyártott rozsdamentes acél, amely a Takefu VG-10 acél klónja. A késkészítők körében elismerten kiváló tulajdonságokkal rendelkezik:Jó éltartás: Jó minőségű pengét lehet belőle készíteni, ami kiválóan tartja a vágóélet.Híres a késkészítők körében: Japán és nemzetközi késkészítők is kedvelik konyhai és egyéb kések alapanyagaként.Kiváló keménység: Általában 60-61 HRC keménységű, de egyes gyártók 62 HRC-ig is edzik.Sokoldalúan felhasználható: Alkalmas konyhakések, zsebkések, tőrők készítésére.Jó éltartás és korrózióállóság: Hosszú ideig éles marad, és ellenáll a rozsdásodásnak.Könnyen polírozható és jól élezhető: Tükörsimára polírozható, rendkívül éles pengét ad.Acél összetétele:Szén: 1% // Króm: 14,72% // Molibdén: 0,96% // Vanádium: 0,21% // Kobalt: 1,34% // Nikkel: 0,26% // Mangán: 0,38%A rozsdamentes acél konyhai kések gondozása könnyebb, mint a szénacél társaiké, hisz kémiai összetételében a vason és a szénen kívül más elemek (króm és vanádium) is megtalálhatók benne. Ennek köszönhetően jobban ellenállnak a korróziónak és a kopásnak, azonban ne feledje, hogy egyetlen kés sem 100%-ban rozsdamentes, ezért nem szabad teljesen elhanyagolni.Használat után mossa le, majd törölje szárazra.  A rozsdamentes acél kések késtartó blokkban való tárolása során ne felejtsük el, hogy előtte alaposan meg kell szárítani, mivel a blokk zárt szerkezete nem biztosítja a kések megfelelő szellőzését. A legrosszabb esetben ez rozsda megjelenéséhez vezet a pengén. A régóta nem használt konyhai késeket olajjal is megkenhetjük, így a kés mindig jó állapotban tartható. A kések mosogatógépben történő mosása tilos. A mosogatógépekben használt vegyszerek elszínezhetik a pengét, és maradandóan károsíthatják a markolatot vagy magát a pengét is. A magas hőmérséklet a vágóél megkeményedéséhez is vezethet, ezért ne tegye más forró tárgyra vagy tűzhelyre.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.30
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Satake Daichi Gyuto (Séf) japán damaszk konyhakés 20 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: