Betöltés...

Natúr marcipán massza 1 kg

Ár: 4.287 Ft

A Natúr marcipán massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!


A marcipán massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.


Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a natúr marcipán masszát.


Könnyen formázható, így kiszúró segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!


Amellett, hogy ez a natúr marcipán massza könnyen nyújtható, nem ragad és nem szakad, az íze is nagyon finom.

Ez az 1 kg-os marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortát.


A marcipán massza színezése:



A marcipán masszát kézzel gyúrjuk át, majd a tubusból adagoljuk az ételfesték gélt .
Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.


A marcipán massza használata tortaburkoláshoz:



Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel.
A marcipán masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
A fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
A kinyújtott marcipán masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott marcipán massza jusson a torta oldalára is.
A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk a kinyújtott marcipán masszát.
A lenyúló részeket levágjuk.


A marcipán massza tárolása:


A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod. Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.


Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb
 
Feladás dátuma: 2024.06.21
Eddig megtekintették 1 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Natúr marcipán massza 1 kg" című hirdetést látja. (fent)