Betöltés...

Güde Alpha Olive Chai Dao kés - 16 cm

Ár: 70.350 Ft

Alpha Olive
Az Alpha Olive sorozat nyelei válogatott, akár 500 éves olajfából készülnek. Az olajfa nagyon kemény és időjárásálló. Ez teszi ideális anyaggá a kések markolatához. Az olajfa erős szemcsézettsége és jellegzetes világos-sötét hatásai minden kést elegáns egyedivé tesznek.
A króm-vanádium-molibdén késacélból készült penge kézzel kovácsolt, egy darab acélból készült. Több mint 40 további kézzel végzett kézi művelet során válik a solingeni késművesség egyedi darabjává. A finom textúrájú, bársonyos olívafából készült markolati pikkelyeket nem szabad mosogatógépbe tenni. A penge rozsdamentes, jéggel edzett és természetesen kézzel élezett.

Anyag
A kések pengéjének anyagával szemben néha egymásnak ellentmondó követelményeket támasztanak. Ezért fontos a különböző követelmények mérlegelése és az optimum megvalósítása. Egyrészt a kés acéljának keménynek kell lennie, de nem túl keménynek, különben fennáll a törés veszélye. Másrészt az acélnak nem szabad túl puhának lennie, mert különben a kés a kopás miatt túl gyorsan elveszítené az élességét. Ezért a GÜDE Alpha Olive sorozatának kései króm-molibdén-vanádium késacélból készülnek. Ennek az acélnak az optimális keménysége kb. 57-58 HRc (Rockwell).

Termelés
Az Alpha Olive sorozat kései hagyományosan egy darab acélból kovácsolódnak. A süllyesztett kovácsolás technológiájának eredménye a nagy anyagszilárdság még dinamikus igénybevétel esetén is. A süllyesztett kovácsolás során a teljes kovácsdarabot a felső és az alsó süllyeszték között felmelegítik és deformálják. A cseppkovácsolt nyersdarabból számos további kézi munkafolyamat során a GÜDE késmanufaktúra kézzel készített egyedi darabja készül.

Kialakítás
A szerszámban történő kovácsolás szabadságfokokat biztosít a formanyelvben. A penge hegyétől a markolat végéig olyan formák hozhatók létre, amelyek más kovácsolási technológiával nem lennének lehetségesek. Például egy olyan formanyelv, mint az Alpha, csak a süllyesztett kovácsolás során lehetséges. Ez az oka annak, hogy a GÜDE 1910-es alapítása óta, immár negyedik generációjában hű maradt ehhez a bevált és hagyományos technológiához. A GÜDE gyártó számos sorozatának jellegzetes jellemzője az összetéveszthetetlen dupla támasz. A bolster a késkészítők kifejezése a penge acéljának a kovácsolás során elért megvastagodására. A markolat és a penge közötti (elülső) bolster az ujjak védelmére és egyúttal egyensúlyozó súlyként is szolgál. A markolat végén lévő második boleró az Alpha Olive sorozat kései számára egyenletes egyensúlyt biztosít. Ez egyszerre garantálja a felhasználó számára a kellemes és fáradtságmentes munkát.

Funkció
A kiváló minőségű késeknek nemcsak élesnek kell lenniük, hanem élesnek is kell maradniuk, jól kell feküdniük a kézben és kiegyensúlyozottnak kell lenniük, hogy a fáradtságmentes és biztonságos munkavégzés mindenkor garantált legyen. Az Alpha Olive sorozat optimális élességéről és éltartásáról a GÜDE pengeacél kb. 57-58 HRc (Rockwell) keménysége és a kb. 33 fokos GÜDE ferdeségszög egyaránt gondoskodik. A markolat formája, a folytonos tang és a GÜDE-nek összetéveszthetetlenül sajátos dupla boleró teszi az Alpha Olive sorozat késeit olyan eszközzé, amely garantálja a tökéletes kezelhetőséget és egyensúlyt.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.06.19
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Güde Alpha Olive Chai Dao kés - 16 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: