Betöltés...

Faszenes kürtőskalács készítő

Ár: 29.990 Ft

Faszenes kürtőskalács készítő Professzionális faszenes házi kürtőskalács készítő kerti partikra, házibuliba, kisebb-nagyobb rendezvényekre. A kürtőskalács tulajdonképpen egy nagy lyuk, ami körbe van tekerve tésztával. Szóval ne ijedj meg tőle! Ezzel a profi faszenes kürtőskalács készítővel gyerekjáték a sütemény sütés. Nem is kell más csak egy kis faszén előre begyúrt tészta, némi jó hangulat és a család, vagy a barátok. Ezzel a profi faszenes kürtőskalács készítővel gyerekjáték a sütemény sütés. Nem is kell más csak egy kis faszén előre begyúrt tészta, némi jó hangulat és a család, vagy a barátok. A kürtőskalács készítő önmagában is masszívan megáll, mivel erős, vastag falú fémből készült. Rakhatod a kerti asztalra, a terasz járólapjára is, de bárhová, ahol biztonsággal tudod sütni a kalácsokat. A faszenet a tálcába kell szórni, majd gyújtófolyadékkal meglocsolni. Ezután várj 4-5 percet és csak utána gyújtsd be a faszenet. Hagyd leégni, amíg a kürtőskalács tésztáját készíted! Így lesz ideje a faszénnek, hogy teljesen átizzon. A kis fa hengereket kend be olajjal, majd tekerd rá a kinyújtott tészta csíkokat úgy, hogy fedjék egymást, majd jöhet a sütés. Nagyon gyorsan halad. Sütés közben forgasd őket, mire az egyiket leveszed, kész is a másik és így sorban. A kürtős kalácsokat ezután ízlés szerint hempergesd meg cukorban, kókuszban, fahéjban és már fogyaszthatjátok is! Az elkészítés módja: Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.) A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésekbe forgatjuk, pl. fahéj, vanília, dió, kókusz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lejön. Jó étvágyat kívánunk! A csomag tartalma: 1 db faszenes állvány 2 db sütőfa Anyaga: hőálló festékkel ellátott vas, fa, fém Méretek: - az állvány mérete: 35 cm x 29 cm x 30 cm - a faszén (belső) tárhely: 31 cm x 10 cm x 22 cm - a sütőrúdak mérete: 63 cm hosszú, legnagyobb átmérője: 5,5 cm - tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mosogasd el! Ne áztasd!

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Edények / Edénykészletek
 
Feladás dátuma: 2024.05.24
Eddig megtekintették 6 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Faszenes kürtőskalács készítő" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: