Betöltés...

Elektromos fúróélező készülék 3-16mm TO-73470

Ár: 13.590 Ft

Elektromos fúróélező készülék 3-16mm TO-73470

Elektromos fúróélező készülék 3-16mm
A fúróélező 3 - 16 mm-es átmérőjű fúrók élezéséhez
Hálózati feszültség: 230, 50 Hz
Névleges teljesítmény: 70 W
Névleges fordulatszám: 1600 ford/perc
Üzemmód S3: 20% BEKAP.: 2 perc / KIKAP.: 8 perc
Köszörűkorong átmérője: 58; 70 mm
A fúrószár átmérője: 3 – 10 mm (korong 58 mm), 8 – 16 mm (korong 70 mm)
Fúrószár csúcsszöge: 118 fok
Szigetelési osztály II, Védelmi fokozat IP20
Fúrószár élezése
Ki kell választani a fejben a megélezendő fúrószárral megegyező átmérőjű furatot. Be kell kapcsolni az élező gépet a kapcsolóval, és meg kell várni, amíg a köszörűkorong eléri a névleges fordulatszámot. Be kell dugni a fúrószárat a fejben lévő furatba, és amikor hallja a köszörülés hangját, mozgatni kell egyik, majd másik oldalra 5 – 10 másodpercig, egyidejűleg enyhén hozzányomva a fúrószárat a köszörűkoronghoz. A fúrószárat ki kell venni a fejből, majd a műveletet meg kell ismételni a fúrószár élének másik oldalával. Mindig a fej külső éléhez közelebbi él köszörülése történik. A fej furatában bütykök találhatók, amelyek behatárolják a fúrószár elfordulását a nyílásban. Ez megkönnyíti az élezés műveletét.
Figyelem! A felületek mindegyikét ugyanolyan hosszú ideig kell köszörülni, és ugyanolyan erővel kell benyomni. Ez megelőzi a fúrószár nem egyenletes élezését. A fúrószár megélezése után értékelni kell a munka eredményét. Ha a fúrószár csúcsa az élezés után kék vagy más elszíneződést kap az acél természetes színéhez viszonyítva, az azt jelenti, hogy a felület túlhevült, és csökkenteni kell a köszörűkorongra az élezéskor kifejtett nyomást.
Ha az élezés után a fúrószár élei nem egyforma hosszúak, az azt jelenti, hogy nem egyforma hosszú ideig élezték, és nem egyforma erővel szorították be a fúrószár két oldalát, és ezt ki kell egyenlíteni.
Az élező gép eltompult fúrószárak élezésére szolgál, nem állítható vele helyre a fúrószár eltört vagy teljesen tönkrement vágóéle. Az ilyen művelet túl hosszú ahhoz képest, ameddig a gép dolgozhat.
A köszörűkorongot a kopásának mértékében meg kell emelni a szabályzó forgatógomb segítségével (V). Az „UP”-vel jelölt irányban történő forgatás emeli, a „DOWN” irányban történő leengedi a korongot.



Tovább
Tulajdonságok
Termék: Kések, késkészlet
 
Feladás dátuma: 2024.05.10
Eddig megtekintették 29 alkalommal

Konyhafelszerelés rovaton belül a(z) "Elektromos fúróélező készülék 3-16mm TO-73470" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: