Zebco Quantum Professional Duo Pack asztali halfüstölő 2db (9891001x2)
Ár: 29.999 Ft
Házi füstölő az ízletes halhoz, húshoz. AJÁNDÉKNAK IS KIVÁLÓ ÖTLET!!! 2db termék kedvezőbb áron. AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ TUDJA IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások, horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét készíthetünk. A Zebco Quantum füstölő mérete: 43*27,5*11 cm Ajálott termék a következő égőpaszta: http://centrumzoo.hu/Egopaszta_ChaferGel_200g_fem_dobozban Halfüstölő használati utasítással és halfüstölési ötletekkel mellékelve küldött termék! Ajánlott termék a füstölő vásárlásakor: füstölőfa-por, fűszersó, pácsó, melyeket megtalál termékeink közt. Ötlet: Vásároljon egyszerre több terméket, így a szállítási költségeket minimálisra tudja szorítani! Első használat előtt a következő minimális összeszerelést kell elvégeznünk: 1. Távolítsuk el minden részegységről, alkatrészről a csomagolást. 2. A tálca kihajlított „lábacskáin” valószínűleg találunk pici darab, vékony védőfólia maradványokat. Ezeket gondosan távolítsuk el, mert első használatkor elolvadnának, elégnének, s ezzel tönkretehetik az étel ízét. 3. A füstölőtál fedelére a csavar segítségével rögzítsük a helyére a szelepet és fogót. (Vigyázzunk, a csavart túlhúzni nem szabad, mert a szelep szorulhat, ill. eltörhet a fogó) 4. A füstölőtál két oldalára, a kialakított helyre illesszük be a két zárófület. (Vigyázzunk, ha fordítva illesztjük a helyére, nem fog zárni a fül.) Ezzel kész is vagyunk az összeszereléssel. Füstölés menete 1. lépés: Hal fajtájától, méretétől függően vagy hosszanti filét vágunk (süllő, harcsa), vagy patkót (ponty), vagy a belsőségek eltávolítása után egyben hagyjuk (kősüllő, sügér, angolna). Használhatunk bolti halat is, például igen finom a füstölt lazacfilé. Figyelem! A hal bőrét rajta kell hagyni a filén, szeleten, de az egész halon is, mert egyénként széteshet elkészítéskor a hús.(Más elkészítési módokkal ellentétben, az angolnát nem kell megnyúzni füstöléshez.) 2. lépés: A füstölő aljába, a kialakított helyre 2 evőkanálnyit teszünk a füstölőhöz adott, válogatott fafajtákból, direkt füstöléshez készült Behr fűrészporból. Többet nem szabad, mert túlfüstölhetjük a halat. 3. lépés: A fűrészpor fölé helyezzük a tálcát, ami megakadályozza, hogy a többi halból nedvesség, zsír csöpögjön az izzó fűrészporra, majd belehelyezzük az alsó rácsot. 4. lépés: Előkészítjük a halat a füstöléshez. Ez alapvetően kétféleképp tehetjük meg: a. A frissen megfogott (kiolvasztott), megpucolt, lefilézett, (szeletelt) halat először leszárítjuk, szárazra töröljük, majd igen alaposan besózzuk, bedörzsöljük egy marék sóval mindkét oldalát (vagy kívül-belül). Ez elsőre ijesztően hangzik, de nem kell félni, a kész hal nem lesz elsózott. b. Az előre bepácolt halat leszárítjuk, s már tehetjük is a rácsra. Tekintve, hogy a pác bőségesen tartalmazott sót, így újabb sózásra nincs szükség. 5. lépés: Az előkészített halat (húst) a rácsokra fektetjük. a. Ha egyben lévő halat akar füstölni, akkor csak az alsó rács kell, a halat a hasánál kicsit széthúzva, a rácsra „állítjuk”. Arra vigyázzunk, hogy a halak ne feküdjenek egymásra, mert a füstöléstől úgy összenőhetnek, hogy kiszedéskor gondunk lehet. b. Ha filét (vagy szeletet) füstölünk, mindkét rácsot használjuk. Fontos, hogy a filét a bőrös felével kell a rácsra fektetni. A Behr halfüstölőnél nagy előny a két rács, azaz, hogy „második emelet”is van, mert így akár 2-4 kilónyi filé is kényelmesen elkészíthető egyszerre. 6. lépés: Amikor minden hal a helyére került, lezárjuk a füstölő tetejét, azt a zárófülekkel rögzítjük. Rést hagyni, szelepet nyitva felejteni nem szabad, mert a füstnek bent kell maradnia a zárt térben, csak így lesz jó a hal. (Megjegyzés: a zárt rendszerű füstölőnek nagy előnye, hogy akár otthon, a konyhában is lehet használni, a kikapcsolt tűzhelyre állítva, működő szagelszívó mellett.) 7. lépés: A következő teendőnk, hogy valamivel kevesebb, mint 1-1 evőkanál égőpasztát töltünk a két égőbe, ezeket a füstölő tartóállványában kialakított helyekre tesszük, majd meggyújtjuk őket. Meggyőződünk, hogy a láng egyenletesen ég, kinyitjuk az égő oldalsó lángnyílásait, majd ezután a lezárt füstölőt a helyére, a tartóra, a láng fölé helyezzük. (Vigyázat! A füstölő működés közben komoly hőt termel. Ezért füstölőt valami nem gyúlékony, hőálló felületre állítsuk (vízparton a csupasz föld is kiválóan megteszi). Az égőpasztával óvatosan bánjunk, mivel nagyon gyúlékony anyag. Ha véletlenül melléöntünk, töröljük le egy törlővel, s csak utána gyújtsuk be az égőket. Ha utána akarunk tölteni az égőkbe pasztát, előtte feltétlenül győződjünk meg, hogy a láng teljesen kialudt, s az égő kihűlt!) 8. lépés: A füstölő dolgozik, nem mi. Semmi más dolgunk nincs, csak kivárni azt a kb. 15-25 percet, amíg a hal elkészül. (Ez idő alatt a füstölőt nyitogatni nem szabad, türelmesnek kell lenni.) Természetesen a füstölési idő változik a hal mennyiségétől, ill. fajtájától függően. (Néhány példa: egy rácsnyi süllő filé max. 20 perc; két rácsnyi vagy vastagabb süllő filé 25 perc; ugyanez harcsánál 25 ill. 30 perc. Ponty szeletek kb. 25 perc, egyben füstölt pisztráng,, sügér, vagy kősüllő 18-20 perc. Megijedni nem kell, 1-2 perc ide vagy oda nem tudja tönkretenni az ételt, idővel meg nagyon rá lehet érezni gyakorlatból, hogy mit mennyi ideig kell füstölni, arról nem is beszélve, hogy ez embernél is változik, hogy ki milyen mértékben füstösen szereti a halat.) 9. lépés: Ha az idő letelt, levesszük a lángról a füstölőt (vigyázzunk, mert nagyon meleg, így érdemes odafigyelni, hogy valami hőálló helyre tegyük), picit várunk, hogy hűljön, s már tálalhatjuk is a kész finomságokat. Jó étvágyat!! Egyéb fűszerek: A füstölni előkészített halat sózás vagy pácolás után, közvetlenül a füstölőbe való helyezés előtt természetesen más fűszerekkel is ízesíthetjük. Nagyon kellemes például az egyben füstölt pisztráng kakukkfűvel ízesítve (hasüregébe kell tenni egy keveset), vagy a füstölt csirke szárny szárnya grillsóval megszórva. A mottó, hogy nyugodtan szabadjára engedhetjük a kísérletező kedvünket. Tisztítás, karbantartás: Használat után, miután a füstölő kihűlt, a rácsok, s tálca kivétele után, az elizzott fűrészpor maradványait egyszerűen csak ki kell bortani a füstölőtál aljából. Ezután a tál és fedél belsejét a rácsokat és a tálcát normál mosogatószerrel elmossuk. A füstölőtál, a fedél, a rácsok és a tálca rozsdamentes acélból készültek, így nincs olyan felületi bevonat, amit megsérthetnénk, ennek ellenére olyan mosogatószert, súrolószert vagy éles, hegyes tárgyat ne használjunk tisztításkor, ami a fém felületét megsértheti, mivel a következő füstölésnél a lerakódások igen erősen beletapadhatnak a karcolásokba. Első használat után a füstölőtál, illetve a többi rozsdamentes anyagból készült rész a hő hatására elszíneződhetnek. Ez teljesen normális, az anyag sajátosságából ered, s a rendeltetésszerű használatot, az elkészített étel minőségét nem befolyásolja. Füstölés végeztével, miután a füstölőtálat levettük az égők fölül, az égőkből vagy hagyjuk kiégni a maradék égőpasztát, vagy ha eloltottuk őket a fedelük segítségével, akkor elcsomagolás előtt hagyjuk kipárologni belőlük a maradékot, s feltétlenül várjuk meg, míg teljesen kihűlnek. Amennyiben használat után nem egyből, vagy nem megfelelő minőségben mostuk el a füstölőt, úgy a füstölő belsejében, a sós füst, pára hatására csekély mértékű vakrozsda megjelenhet, ami azonban egy alapos tisztítás során nyom nélkül eltávolítható. Fontos! A füstölő használat közben jelentős mértékben felmelegszik. Így használatakor ügyeljünk arra, hogy a füstölőt valami hőálló, nem gyúlékony felületre állítsuk.(Fa és műanyag felületeket károsíthatja, elszíneződést okozhat, sőt extrém esetben gyulladásveszélyes!) Működés közben a füstölő felmelegedett felületének érintése égési sérülést okozhat, így olyan helyre állítsuk, hogy kisgyermekek ne férjenek hozzá! A füstölő égőit, amennyiben abban a láng még nem aludt el, vagy még nem hűlt ki, utántölteni TILOS és veszélyes! A füstölő égőiben csak égőpasztát szabad használni. Más anyagok, pl. petróleum használata TILOS és veszélyes! A füstölőt csak saját égőivel, saját állvánnyal szabad használni. Ettől eltérő használat, azaz pl. tűzhely, tábortűz, stb. lángja fölött használni TILOS! A forgalmazó csak rendeltetésszerű használat mellett, s csak magára a készülékre vállal, a vásárlástól számított 6 hónap szavatosságot a vonatkozó törvények, rendeletek értelmében. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból, kezelésből eredő, a készülékben bekövetkezett kárért, valamint bármiféle másodlagos, a készülék használatából eredő, használatával kapcsolatban keletkezett kárért a forgalmazó semminemű felelősséget nem vállal.
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.12.17 |
Eddig megtekintették 74 alkalommal |
Horgász rovaton belül a(z) "Zebco Quantum Professional Duo Pack asztali halfüstölő 2db (9891001x2)" című hirdetést látja. (fent)