Betöltés...

Helyesírás mágusa - 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban

Ár: 14.601 Ft

Játékgyűjteményünk a helyesírási készség és nyelvi kompetencia fejlesztését célozza. A dobókockák segítségével kedvet ébreszthetünk a nyelvtani ismeretek bővítéséhez. Az összegyűjtött játékok a tanulóktól aktivitást, kreativitást igényelnek, mely erős motiváló hatással bír. Ajánljuk, ha a tanulók helyesírási készsége lassabban alakul, vagy a nyelvtani ismeretanyag iskolai gyakorlása kevésnek bizonyul.
A játék az alsó osztályos nyelvtani ismeretekre és készségekre épül, de aki helyesírási problémákkal küzd, annak még felső tagozatban is alkalmas lehet a gyakorlásra.
A j/ly megkülönböztetése a magyar helyesírás egyik legnehezebb feladata. 80 szó, 4 nehézségi szinten szerepel a kártyákon.
Az igekötős igék helyesírására egy táblás játékot ajánlunk, melyen az összes igekötős ige szerepel, ez segíti a bevésődést.

A gyerekek tanulmányai során talán a leggyakrabban a matematika és a nyelvtan, a helyesírás okoz nehézséget. Ha nem megy a helyesírás, az nem csupán egy rosszabb jegyet jelent a bizonyítványban.
Míg iskolás korban leginkább az írásbeli dolgozatok során és az arra kapott jegyekben szembesülünk a hibákkal, felnőttként a matematika mellett e képesség alapján is gyakran alkotnak rólunk véleményt. A játékok többsége szóbeli, beszélgetős játék, de ha egy-egy terület erősítésére nagyobb hangsúlyt fektetnétek, akkor írásbeli munkák készítéséhez is találsz javaslatokat. Hány éves kortól? A játék egyes feladatai már az első osztály második félévétől játszhatók, többségük azonban a második, harmadik osztály nyelvtani ismereteire alapoz, az alsó tagozatos tananyaghoz ad támogatást, megsegítést. Milyen fejlődés érhető el a Helyesírás mágusával? Írást, helyesírást gyakorolni a gyermekekkel talán az egyik legnehezebb dolog. Aki átélt már kudarcélményt, annak egy gyakorlókönyv látványától is görcsbe szorulhat a gyomra. Ezt próbáltuk meg elkerülni a játék segítségével.
Általa alkotásra, gondolkodásra serkentjük a gyermekeket, így nem magolás, hanem az ismeretek, készségek alkalmazása történik. Játékötletek: Magánhangzók időtartama, mássalhangzók differenciálása, j-ly gyakorlása, mondatfajták, igekötős igék, szófajok, toldalékok helyesírása mind-mind megjelennek a 10 játékvariációban. Koppints-tapsolj! Magánhangzók ritmusa - Cél: differenciálás magánhangzó időtartamok Szavak a zsákból - Cél: szókincsbővítés, magánhangzó időtartamok differenciálása Zászlók a toronyba - Cél: j/ly differenciálás Kockuljunk! - Cél magánhangzó időtartam differenciálás Sok a sokk? - Cél: mássalhangzó időtartamok differenciálása Mágus útja - Cél: főnév, melléknév, ige szófajok gyakorlása Mondatok a fazékba! - Cél: mondatfajták gyakorlása Dobj egy jó számnevet! - Cél: számnevek fajtáinak megkülönböztetése. Lépegetés a lépőköveken-lépőkövekhez - Cél: toldalékok és helyesírásuk gyakoroltatása Egybeírjuk?Különírjuk? - Cél: Igekötők helyesírásának gyakorlása

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Játék: Készségfejlesztő / Oktató
 
Feladás dátuma: 2024.06.19
Eddig megtekintették 14 alkalommal

Gyerekjátékok rovaton belül a(z) "Helyesírás mágusa - 10 helyesírást fejlesztő játék 1 dobozban" című hirdetést látja. (fent)