Betöltés...

Dominion - második kiadás

Ár: 17.280 Ft

Szerezz kártyákat, és növeld királyságod befolyását ebben a klasszikus, pakliépítő játékban.
Építkezz, töltsd fel kincstárad arannyal, szervezz fesztiválokat, kémkedj! Az uralkodó dolga nem egyszerű, ezt pedig meg is tapasztaljuk, miközben minél hatalmasabb uradalmat próbálunk kiépíteni ebben a remek kártyajátékban.

Birodalmad a kezedben van
A Dominion egyik érdekessége, hogy birodalmunk építése gyakorlatilag a rendelkezésünkre álló kártyapakli fejlesztésével történik. Lássuk, hogyan is történik ez a gyakorlatban. Minden játékban szerepelnek fix lapok, melyek változatlanok. Ezek testesítik meg pénzünket (réz, ezüst, arany), valamint épületeinket, provinciáinkat, hercegségeinket, melyek győzelmi pontjainknak felelnek meg. Ezekből kell a játék végére minél többet összegyűjtenünk. Ami mindegyik játékot egyedivé teszi, az a 24 különböző típusú akció kártya (mindegyikből 10-10 darab van, összesen tehát 240), melyekből minden játékban csak tíz szerepel. Ez gyakorlatilag tíz pakli kártyát jelent, mindegyikben tíz azonos lappal. Ezeket a lapokat fogjuk tudni megvásárolni, illetve győzelmünk érdekében felhasználni.

Eleinte mindegyik játékos 10 lappal kezd, 7 rézpénzzel, illetve 3 győzelmi pontot érő épülettel. Ebből a pakliból húzunk fel 5 lapot a kezünkbe, majd körönként a következő lehetőségeink vannak:Cselekvés: Egy darab akciókártyát játszhatunk ki a kezünkből. A játék elején ez a lépés kimarad, hiszen még nem rendelkezünk ilyen lappal. Egyes lapok lehetővé teszik, hogy több akciókártyát is kijátszhassunk egy körben.Vásárlás: A kezünkben levő pénzből vásárolhatunk magunknak új lapokat. Ez lehet kincs (több pénzt érő lap), győzelmi pontot érő lap, vagy pedig újabb akciókártya. A megvásárolt lap azonnal a dobott paklinkba kerül.„Takarítás”: A kijátszott és a kezünkben levő lapokat mind a dobott lapjaink paklijába tesszük, majd a még nem használt lapjaink paklijából öt új lapot húzunk a kezünkbe. Abban az esetben, ha ez utóbbi paklink kifogyott, a dobott lapokat összekeverjük és így egy új, húzásra alkalmas pakli válik belőle. Így a megvásárolt lapok nem azonnal, hanem csak az újrakeverés után, azaz egyre később és később kerülhetnek a kezünkbe. Így jól meg kell fontolnunk, hogy mikor milyen lapot vásárolunk, mikor lesz rá szükségünk. Továbbá oda kell figyelnünk a lapok elosztására is, hiszen ha eleinte túl sok győzelmi pontot, vagy pénzt vásárolunk, nem fogunk sokra jutni velük, hiszen így a létfontosságú akciókártyák közül egy sem fog rendelkezésünkre állni.Vélemény
A Dominion egy izgalmas, egyedi stratégiai játék, szabályai pillanatok alatt megtanulhatók, egy-egy játék fél-egy óra alatt könnyedén lejátszható, ami lehetővé teszi, hogy sok-sok izgalmas parit tudjunk egymás után lejátszani. Pozitívumként kiemelném, hogy 2, 3 és 4 fővel is ugyanolyan jól játszható. Negatívuma ezzel szemben, hogy sok interakcióra nem számíthatunk a játékosok között.

A 24 különböző pakli segítségével számtalan kombináció összeállítható, melyek mindegyike különböző játékot, játékstílust eredményez, hiszen például míg az egyik játékban az építkezésre helyezzük a hangsúlyt, egy másikban a támadó lapok dominálhatnak. Egy szó mint száz, ha a Dominiont választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy hosszú ideig nem fogunk unatkozni.

Lényeges változások az első kiadáshoz képest6 kártyát lecseréltek és egy új lapot adtak hozzá az új kiadáshoz.Immáron van rajz az alaplapokon is.A Trash jelző immáron már nem csak egy lap, hanem egy kis külön terület.

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Játék: Társasjátékok
 
Feladás dátuma: 2024.05.20
Eddig megtekintették 31 alkalommal

Gyerekjátékok rovaton belül a(z) "Dominion - második kiadás" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: