Betöltés...

Kalimba, 17 billentyűs

Ár: 6.990 Ft


EGYEDI-  a kalimba egy egyedülálló hangszer, amely egyszerű, de rendkívül hatékony felépítésével tűnik ki. Fő eleme egy kiváló minőségű tömör fából készült fa rezonanciadoboz , amely nem csak a tartósságot biztosítja, hanem az előállított hang mélységét és minőségét is befolyásolja . A hangdoboz nagy mérete hosszú és telt hangzást tesz lehetővé , ami különösen fontos azok számára, akik gazdag, rezonáns hangzású hangszert keresnek. A fa alapra fémlemezek vannak rögzítve , amelyek a hangnyelv szerepét töltik be . Hosszúságuk és vastagságuk határozza meg a hang magasságát , ami miatt a kalimba sokféle hangot képes produkálni – az alacsonytól a magasig . Ezenkívül a lamellák ergonomikus elrendezésűek a könnyű lejátszás érdekében , és a rájuk gravírozott hangjelzések segítik a kezdő zenészeket a zene tanulásában és felfedezésében.           



AKUSZTIKUS TULAJDONSÁGOK - a kalimba egyik kulcseleme a rezonanciadoboz , amely  nemcsak felerősíti a hangot , hanem egyedülálló vibrato hatás elérését is lehetővé teszi . Ez a hatás a hangszer alján található két hanglyuknak köszönhetően lehetséges , amelyek lehetővé teszik a hang finom modulálását a lyukak lefedésével és felfedésével játék közben. Nagy hangdoboz és dekoratív a hangszer elején található hanglyuk nagyon hosszú tartást produkál, azaz egy hang hangját. Ez különösen fontos azoknak a zenészeknek, akik nagyra értékelik a telt, hosszan tartó hangokat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy mély, atmoszférikus dallamokat alkossanak. A kalimbát általában C-dúr hangnemben hangolják , ami hatalmas lehetőségeket ad a hangok megalkotására, és ideális hangszerré teszi mind az improvizációhoz, mind a tervezett darabok lejátszásához.        



KÉNYELEM – a kalimbát a lehető legnagyobb kényelem szem előtt tartásával tervezték. Az egymástól megfelelő távolságra elhelyezett fémlemezek könnyű mozgást tesznek lehetővé a hangok között  anélkül, hogy más akadályba ütköznének, ami különösen fontos a kezdő zenészek számára. Ezenkívül  a kalimba billentyűi ergonómikus kialakításúak , ami nem csak könnyűvé, hanem kényelmessé is teszi a hangszer használatát. A fém nyelveken vésett jelölések találhatók a lemezeken, ami megkönnyíti a tanulást és a játékot. A kalimba fém kalapáccsal van ellátva , amely megkönnyíti a hangszer hangolását , ami elengedhetetlen a hangszer tökéletes állapotának megőrzéséhez. A készlet két latex hüvelykujjhuzatot is tartalmaz , amelyek védik az ujjaidat a hosszabb játékmenetek során .    



KIEGÉSZÍTŐ FUNKCIÓK  - a kalimba a műszeren kívül a tartozékok gazdag készletét kínálja, amelyek növelik a funkcionalitását és a használat kényelmét . A készlet tartalmaz fém hangoló kalapácsot és hüvelykujj párnákat , matricakészletet - mély és magas hangszín jelzőket , további zenei matricákat , de egy oktatóanyagot is , amely lépésről lépésre bemutatja a hangszer játékának titkait. A kalimba biztonságának és védelmének biztosítása érdekében a készlet tartalmaz kiváló minőségű porzsákot is , amely tökéletesen alkalmas a hangszer tárolására , valamint poliészter kendőt a rendszeres tisztításhoz . Ezeknek a kiegészítőknek köszönhetően a kalimba sokáig tökéletes állapotban marad, ami minden zenész számára rendkívül fontos. Mindezek az elemek nemcsak szép és funkcionális hangszerré teszik a kalimbát, hanem egy komplett zenealkotási eszközzé is, amely amatőrök és profik kezében egyaránt jól működik.          
TULAJDONSÁGOK:



szín: barna (mahagóni)
anyaga: fa, vas, latex, papír, poliészter fólia, poliészter
kulcsok száma: 17
méretei: 13 x 5 x 18 cm
súlya: 0,29 kg
súlya csomagban: 0,52 kg
TARTALOM:



kalimba
kalapács
szövet
hüvelykujj párnák
magas hangjelek
basszus hangjegyek
zenei matricák
tok




Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.09.13
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Hangszerek, Hang és fénytechnika rovaton belül a(z) "Kalimba, 17 billentyűs" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: