Betöltés...

Márti cseppek - kristálytiszta B12 vitamin oldat

Ár: 9.890 Ft

Márti cseppek - kristálytiszta B12 vitamin oldatMárti cseppek B12 vitamin oldat 4000% NRV oldat6,5 mg/100ml (Javasolt napi adag 30 csepp (1,54 ml))Vegetáriánus és Vegán életmód nélkülözhetetlen Vitaminja a B12Figyelem !! Nem mindegy milyen formában kerül a szervezetünkbe a B12 vitaminA tablettában olyan adalékanyagok vannak amire a szervezetünknek nincs Szüksége !
A Márti cseppek B12 vitamin oldat garantáltan, és kizárólag a hatóanyagot és az ennek oldatba viteléhez használt gyógyszerkönyvi tisztaságú ?orvosi vizet" tartalmaz.A kereskedelemben kapható tablettákkal szemben, amelyek a gyártási folyamathoz szükséges, számos nem kívánatos anyagot tartalmaznak.A vizes oldatba vitt B12-vitamin hasznosulása lényegesen jobb a tablettás formában kapható termékeknél.
A B12-vitamin vagy B12-vitamin (kobalamin) vízben oldódó vitamin, amely kulcsfontosságú szerepet játszik az agy és a központi idegrendszer működésében, valamint a vérképzés folyamatában. A B-vitamincsoport tagja. Emellett szerepet játszik még a sejtek anyagcseréjében, részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését és fokozza ezek hasznosítását.Minél idősebbek vagyunk, annál kevésbé képes szervezetünk felszívni a B-12-vitamint az elfogyasztott ételekből, de bizonyos gyógyszerek szedése is hatással lehet a folyamatra.
A B12-vitamin hiányának okai
A B12-vitamin létfontosságú az idegrendszerünk és testünk minden sejtje számára. Rengeteg mindent befolyásol a hangulatunktól az emésztésünkig. Fontos, hogy tisztában legyünk alacsony szintjének lehetséges okaivalVeganizmus, vegetarianizmus: A B12-vitaminhoz természetes módon csak húsevéssel lehet hozzájutni, így ha valaki kerüli az állati eredetű termékeket, egy idő után biztos, hogy hiánya lesz, ha nem szed külön B12-vitamint. Krónikus hiánya sápadtságot, gyengeséget okozhat
50 év feletti életkor: Az évek előrehaladtával a szervezet egyre kevésbé képes felvenni a táplálkozással bejuttatott B12-vitamint. 50 éves kor fölött nemcsak arra nagyobb az esély, hogy hiányunk lesz belőle, hanem arra is, hogy nem vesszük észre az olyan tüneteket, mint a memória gyengülése vagy az erőnlét csökkenése.Refluxgyógyszer szedése: A gyomorproblémák, illetve a rájuk felírt gyógyszerek is gátolják, hogy a B12-vitamin felszívódjon a szervezetben. A szakértők a miérteket még vizsgálják, de fontos, hogy akik refluxosok, és szednek is rá valamit, egyúttal B12-t is szedjenek mellé.
Rendszeres alkoholfogyasztás: Azoknak, akik minden este bort isznak a vacsorához, vagy szokásuk lefekvés előtt inni egy pohárkával, nagyobb esélyük van arra, hogy B12-hiányosak legyenek. Ennek oka, hogy a máj kulcsszerepet játszik ennek a vitaminnak a tárolásában.Cukorbetegség vagy autoimmun betegség: A vércukor-gondok, illetve az olyan autoimmun betegségek, mind például a Hashimoto vagy a lupus együtt járnak azzal, hogy a szervezet nem tudja megfelelően hasznosítani a táplálkozással bevitt B12-vitamint.
A B-12-vitamin-hiány tüneteiA B-12-vitamin-hiány egyik leggyakoribb tünete a krónikus fáradtság. Még 8 óra alvás után is nagyon fáradtak vagyunk. Ennek oka, hogy ilyenkor kevesebb vörösvérsejt termelődik, ami miatt kevesebb oxigén jut el a fontos szervekhez. Persze, a fáradtság önmagában számos más probléma jele is lehet, ezért keressünk egyéb tüneteket is.Gyengül az erőnlétünk, a testben fellépő oxigénhiány miatt izmaink terhelhetősége is lecsökken. Ilyenkor fizikailag is gyengébbnek, erőtlenebbnek érezzük magunkat, és például sportolás közben meg kell küzdenünk olyan súlyok megmozgatásával, amelyeké korábban már könnyedén ment.
Bizsergés, zsibbadás egyes testrészekben, az oxigénhiány az idegekre, illetve az idegsejtekre is hatással van. Van, akinél emiatt zsibbadás, míg másnál pedig erőteljes, néha már fájdalmas bizsergés jelentkezik, például a végtagok területén.Feledékenység, a rövid távú memória hirtelen romlásánál nem kell feltétlenül azonnal Alzheimer-kórra gyanakodnunk. Gyakori, hogy a dolog mögött szimpla B-12-hiány áll. Ilyenkor némi változtatás az étrenden, illetve táplálékkiegészítők szedése segíthet, és memóriánk újra a régi lesz.
Sárgás bőr, B-12-hiány esetén sérülékenyebbé válnak a vörösvérsejtek, emiatt pedig bilirubin nevű pigment ürülhet belőlük, ami a bőrt sárgásra színezi.
Gyenge idegek, ha sokat szorongunk, gyakran ingadozik a hangulatunk, vagy éppen a legapróbb dolog miatt is képesek vagyunk sírva fakadni, akkor ennek is lehet oka a B-12-vitamin elégtelen mennyisége, ami kutatások szerint depresszióra is hajlamosabbá tesz.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 5 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Márti cseppek - kristálytiszta B12 vitamin oldat" című hirdetést látja. (fent)