Betöltés...

Vegavero oreganoolaj organikus - 90 lágykapszula

Ár: 11.738 Ft

Az oregánó olaj előnyei


-         segíti a légzőrendszer működését, t

-         minimalizálhatja a tüdőgyulladást,

-         erősíti az emésztést,

-         enyhíti a gyomorproblémákat,

-         fokozza az immunitást,

-         megnyugtatja a menstruációs problémákat,

-         minimalizálja a szívbetegségek kockázatát, t

-         javítja a csontok egészségét.


 

Az oregánó illóolaj egészségügyi előnyei


Az oreganoolaj egészségügyi előnyeiről már régóta ismert, hogy gombaellenes, vírusellenes és antibakteriális. Ez egy természetes antibiotikum szuperétel, mivel nemcsak az orvosi világban alkalmazható, hanem széles körben használják a főzésben is. Az oregánó előnyeinek széles skáláját ősidők óta használják a világ minden tájáról származó lakosság a különböző egészségügyi problémák enyhítésére. Sok kultúra úgy véli, hogy az olaj gazdagságot és szerencsét hoz! Tehát nézze meg és elemezze az oregánóolaj csodálatos előnyeit és milyen hatással van az egészségre, és nem fog csalódni - ez egy igazán egyedülálló olaj!

Az oreganoolaj egészségügyi előnyei abból származnak, hogy ez az olaj ásványi anyagokkal van feltöltve, beleértve a vasat, a kalciumot, a cinket, a rézet és a mangánt. Ezenkívül az oreganoolaj karvakrolban és timolban gazdag, és mindkét természetes vegyület gyógyászati tulajdonságait adja. A karvakrol az a vegyület, amely az oregánó enyhén fűszeres ízét adja azáltal, hogy csípős aromákkal melegíti a nyelvet. Történetesen nagyon ügyes a kórokozók elpusztításában is. Így van ez a timollal is, amely antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és a timol és a karvakrol kombinációja arra törekszik, hogy gátolja a nemkívánatos baktériumok azon képességét, hogy lebontsák az egészséges sejtmembránokat.

A timol antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és a timol és a karvakrol kombinációja gátolja a nemkívánatos baktériumok azon képességét, hogy lebontsák az egészséges sejtmembránokat, ezáltal minimalizálva a fertőzések terjedését a szervezeten keresztül.


 
Az oregánó olaj egészségügyi előnyei


Az oregánó olaj fogyasztásra és bőrre is használható. Gyógyászati tulajdonságai miatt az oreganoolaj potenciális egészségügyi előnyei széles körben elterjedtek. Itt azonban felsoroljuk az oreganoolaj legfontosabb és legismertebb alkalmazásait.


 
1) Segíti a légzőrendszer működését

Az oregánó olajról ismert, hogy köptető tulajdonságokkal rendelkezik - vagyis elősegíti a nyálka és a váladék eltávolítását a légzőrendszerből. Megnyugtatja a torokfájást is azáltal, hogy küzd a légzési problémákat okozó baktériumok sokaságával. A kakukkfűolajjal (az oregánó közeli rokonával) végzett vizsgálat kimutatta, hogy a karvakrol hatóanyag számos baktérium ellen hatékony, és az olaj még a penicillin-rezisztens törzsekre is hatással volt.



2) Erősíti az emésztést

Az oregánó olaj előnyös az emésztőrendszer számára, mivel elpusztítja a patogén bélbaktériumokat, miközben a szervezet természetes bélflórája viszonylag sértetlen marad. A székrekedést és a hasmenést is enyhítheti, mivel az olaj elősegíti az epe áramlását, ezáltal segíti az emésztőrendszer egészséges működését. Két-három csepp oreganoolaj vagy egy marék oregánólevél felhasználható frissítő gyógytea főzésére emésztési körülmények között. Azt is hozzáadhatja az ételhez. Figyelmeztetés: Bár az oreganoolaj kiválóan működik az emésztéshez, ha túl sokat fogyasztják, károsíthatja a jó bélbaktériumokat is.

3) Enyhíti a gyomorproblémákat

Az oreganoolaj antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságai segítenek enyhíteni a gyomorbetegségeket, amelyeket olyan tényezők okoznak, mint a bakteriális fertőzés és a mérgező élelmiszerek bevitele. Az oreganoolaj jelenléte salátában például hatékonyan sterilizálja az ételt fogyasztás előtt, elkerülve az ételmérgezést, mielőtt megtörténne. Adjunk hozzá 4-5 csepp oreganoolajat a gyógyteához gyomorfájdalom és egyéb gyomorbetegségek esetén. A teát naponta kétszer inni lehet kényelmetlenség esetén. Használjon oreganoolajat salátaöntetben az ételmérgezés kockázatának csökkentése érdekében.

4) Fokozza az immunitást

Az oregánó olaj erős immunágens. Támogatja a máj és a vastagbél egészségét, ezáltal erősíti az immunrendszert. Az oregánó stimulálja a szervezet védekezését és minimalizálja a vírusfertőzéseket, gyulladást, megfázást és lázat.

5) Megnyugtatja a menstruációs problémákat

A menstruációs görcsök és a premenstruációs szindróma gyakori a legtöbb nőnél. Az oregánó olaj a fájdalmas menstruáció, a menstruációs görcsök és a szabálytalan menstruációs ciklus enyhítésével jön létre.

Adjunk hozzá 2-3 csepp oreganoolajat a gyömbér teához a menstruációs fájdalom enyhítésére. Keverjen össze 2-3 csepp oreganoolajat és egy teáskanál kókuszolajat, és vigye fel az alsó hasra és masszírozza a menstruációs görcsök enyhítésére.

6) Enyhíti a bőrbetegségeket

Az oregánót sikeresen alkalmazzák a bőrbetegségek, köztük az ekcéma és a pikkelysömör enyhítésére. Az oregánó antiszeptikus tulajdonságai segítenek megölni a baktériumokat, gombákat és irritációkat, és tisztán tartják a bőrt. Naponta kétszer vigyen fel oreganoolajat az érintett területre. Az olajat kókuszolajjal lehet hozzáadni és az érintett bőrre felhordani.

7) Minimalizálja a szívbetegségek kockázatát

Erős antioxidánsként az oreganoolaj hatékonyan elősegíti a szív egészségét. Segít fenntartani a vérnyomásszintet, csökkenti a koleszterinszintet és egészségesen tartja a szívet. Csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát is. A szívbetegségben szenvedőknek azonban szakértői tanácsot kell kérniük az oreganoolaj használata előtt.

8) Az ízületi gyulladás enyhítése

Az oregánó olaj hatékonynak bizonyult ízületi állapotok esetén. Az olaj behatol a bőrbe, eléri az ízületeket és enyhíti a fájdalmat. Az oreganoolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítenek enyhíteni a fertőzés okozta ízületi állapotot, és mint ilyen, az olaj javíthatja az ízületek mobilitását és rugalmasságát. Adjunk hozzá egy csepp oreganoolajat 5 csepp kókuszolajhoz. Jól keverjük össze és alkalmazzuk az érintett ízületekre.

9) Javítja a csontok egészségét

Az oregánó olaj gazdag kalciumban, mangánban és vasban, amelyek elengedhetetlenek a csontok egészségéhez. A K-vitamin gazdag forrása is. A svájci kutatók által végzett tanulmány kimutatta, hogy az olaj hatóanyaga (béta-kariofillén) hatékonyan minimalizálja a csontritkulással járó csontdegenerációt.

10) Segít a fogyásban

Ismét a karvakrol, az oreganoolaj hatóanyaga segít ellenőrizni az indokolatlan súlygyarapodást. Az oreganoolajban lévő karvakrol segít növelni az anyagcserét, ezáltal elkerülve a súlygyarapodást.

11) Elősegíti a máj egészségét

Az oregánó olaj kiváló megoldás a májbetegségek enyhítésére. Tanulmányok kimutatták, hogy az oregánó hatékonyan elősegíti a máj és a vastagbél egészségét. A májbetegségben szenvedők számára napi tíz csepp oreganoolaj bevétele sokat segít. Az oreganoolaj hatásainak kiegészítése érdekében kiegyensúlyozott, tápanyagokban és vitaminokban gazdag étrendet kell fogyasztani.

12) Segít enyhíteni a húgyúti fertőzéseket

Az oreganoolaj erős antimikrobiális tulajdonságai ellenőrzik az E. coli baktériumok növekedését, ami a húgyúti fertőzés egyik leggyakoribb oka. (11)

13) Segít minimalizálni a depressziót

A karvakrolnal végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a vegyület lenyelése segíthet a depresszióban. Nemcsak a karvakrol antidepresszáns hatásait figyelték meg, hanem összefüggést is megállapítottak a karvakrol és a dopaminerg idegátvitelre gyakorolt hatása között. (12) A dopamin a hangulattal, impulzussal és motivációval kapcsolatos agyi vegyi anyag. A depresszióban szenvedők általában csökkent szintet tapasztalnak. Az oreganoolaj fogyasztása enyhítheti az alacsony dopaminszinttel kapcsolatos problémákat és segíthet a depresszió elleni küzdelemben.


 
Mellékhatások és kockázatok


Ellentétben a gyógynövényrel, amellyel főz, a kereskedelemben előállított oregánóolaj nagyon koncentrált. Könnyű túl sokat bevenni vagy túl sokáig használni. Az utasításoknak megfelelően használva az oreganoolajnak biztonságosnak kell lennie. Túl nagy dózisban káros hatásai lehetnek.

Ez részben a timolnak, az egyik benne lévő fenolnak köszönhető. Nagy dózisokban a timol enyhe irritáló anyag, amely károsíthatja a bőrt vagy a belső szerveket. Ez a következőket okozhatja:



Hányinger


Hányás


gyomor stressz


központi hiperaktivitás (helytelen beszéd)



A timol irritáló vagy maró hatású lehet a bőrre és a szemre is. Az oregánó olajat soha nem szabad sérült bőrre alkalmazni, vagy a szemen vagy annak közelében használni.

Az oregánó olaj néhány embernél allergiás reakciót okozhat. Ha allergiás az oregánóra vagy a Lamiaceae család más növényeire, például mentára, zsályara, bazsalikomra és levendulára, ne használjon oregánóolajat.

Helyi alkalmazás esetén a hígított oregánó illóolaj bőrkiütéseket okozhat, még azoknál az embereknél is, akik nem allergiásak rá. Fontos, hogy konzultáljon orvosával az oreganoolaj használata előtt, és kövesse a pontos csomagolási utasításokat, függetlenül attól, hogy kapszulákat vagy illóolajat használ.

Nem végeztek orvosi kutatást az oreganoolaj biztonságosságáról gyermekek, terhes vagy szoptató nők számára. Ezek a populációk nem használhatnak oreganoolajat. Bár hiányoznak az adatok, aggodalomra ad okot, hogy az oreganoolaj méhösszehúzódásokat vagy vetélést okozhat.


 
Oregánó olaj szórólap


Tartalom:47,61 g

Mennyiség/ 1 kapszula


Oregánó olaj – 129 mg*


-         amelyből karvakrol- 90 mg*


-         amelyből timol - 3,5 mg*


*Az ajánlott napi adagot nem állapították meg.



 

Adagolás: Vegyen be 1 kapszulát naponta elegendő folyadékkal és étellel.


Összetevők: olívaolaj*, oregánó illóolaj* (Origanum vulgare), kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz)* ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
FIGYELMEZTETÉS: Ne szedje ezt a terméket, ha terhes vagy szoptat. Gyermekektől elzárva tartandó. Ne használja, ha a tömítés sérült. Hűvös, száraz helyen tárolandó. Ne használjon étrend-kiegészítőt a változatos és kiegyensúlyozott étrend helyettesítésére! Ez az étrend-kiegészítő nem célja semmilyen betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.04.30
Eddig megtekintették 10 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Vegavero oreganoolaj organikus - 90 lágykapszula" című hirdetést látja. (fent)