Betöltés...

Swanson sáfrány kivonat 2% Safranal, 30mg - 60 kapszula

Ár: 14.618 Ft

A sáfrány előnyei: 

-          elősegíti a jó hangulatot és a mentális egyensúlyt,

-          antioxidáns,

-          javítja az immunitás működését,

-          növeli az energiaszintet,

-          csökkenti a PMS tüneteit,

-          javítja a szívműködést,

-          javítja a szexuális funkciót,

-          csökkenti a vérnyomást,

-          gyulladáscsökkentő,

-          védi az agyat.


 

Sáfrány a jó hangulatért és a mentális egyensúlyért

A sáfrány támogatja a jó hangulatot, míg a kurkuma segít a mentális egyensúlyban és támogatja az agy működését is. Sáfránykivonatot, nagy tisztaságú növényt használ, a Saffran Forte a sáfrány sáfrány (Crocus sativus) stigmáiból áll. Virágait reggel szedik, pisztolyait kitépik, mindezt kézzel szedik. A piros pisztolyokat ezután óvatosan megszárítják.

Miért sáfrány kivonat?


A sáfrányt a Crocus "Crocus sativus" virágaiból nyerik. Nemcsak évente egyszer fáradságosan betakarítják, hanem az őszi munkaerő is magasra teszi a nyersanyag árát. A növényen többnyire csak három úgynevezett stigma alacsony hozama a "világ legdrágább fűszere" kifejezéshez vezetett. Egy kilogramm sáfrány esetében akár 200 000 virágot is be kell takarítani.

Színe miatt a perzsáknak van egy "Far N" nevű növénye, amely "sárga" vagy "sárga" -re fordítható. Safran már korábban is megtalálható, nemcsak fűszerként vagy színezőanyagként, hanem a fáraók idején is megemlítették az orvosi tankönyvekben.

Ma már tudjuk, hogy a különböző karotinoidok mellett a sáfrány számos illóolajat is tartalmaz. Különleges szerepet kap az úgynevezett Lepticrosaliden, beleértve a hozzájuk tartozó safranalis és crocint is. Kapszuláink ezen anyagok legalább 3,5% -ára szabványosítottak. A kivonat hatékonyságát alacsony napi fogyasztása ellenére adják meg.

Fontossága miatt gyakran vannak olyan hamisítványok is, amelyek nem rendelkeznek a szokásos minőségi kritériumokkal, mint például az eredeti túlzott színezése, íze és keserűsége. Ezért kizárólag egy szabadalmaztatott spanyolországi termesztésre szánt nyersanyagra utalunk, amelynek hitelességét állandó DNS-elemzés igazolja.

A sáfrányt a napi étrendben találjuk annak előnyeiért, amelyeket különféle hatásokra becsülnek - és az információk megtalálhatók a megfelelő speciális weboldalakon. Hasonlóképpen, a sáfrányt gyakran tartalmazzák a fájdalomcsillapításra használt különféle készítményekben, beleértve az étrend-kiegészítőket, tablettákat, tablettákat, kapszulákat és tinktúrákat.


 
A sáfrány fontos előnyei


1) A sáfrány antioxidáns


Egy 20 fős vizsgálatban (10 egészséges, 10 koszorúér-betegségben) a sáfrány napi használata 6 hétig jelentősen megvédte a testet az oxidatív stressztől. A sáfrány antioxidáns hatását a gyulladás csökkentésével, a szabad gyökök megszüntetésével, a fehérjeszintézis csökkentésével és az antioxidáns fehérjék mennyiségének növelésével fejezi ki a szervezetben.

2) A sáfrány javíthatja az immunitás működését


Egy 45 egészséges emberből álló csoportban (DB-RCT) a 3 hónapig szedett sáfránykivonat szignifikánsan növelte a fehérvérsejtek (IgG és monociták) számát a placebóhoz képest.

A sáfrány növelte a fehérvérsejtek számát anélkül, hogy befolyásolta volna más vérsejtek szintjét. Ez azt jelenti, hogy szelektíven javíthatja az immunitást anélkül, hogy növelné más vérrel kapcsolatos szövődmények kockázatát. A sáfrány-kiegészítés gátolhatja a vírus replikációját és a sejtekbe való bejutást is, ami javítja az immunrendszer képességét a vírusfertőzések elleni küzdelemben.

3) A sáfrány növelheti az energiaszintet


A sáfrányban lévő aktív vegyi anyagok a karotinoidoknak nevezett molekulák csoportjába tartoznak. Ezek a molekulák javítják az energiaellátást és az energiát (ergogén hatások).

Egy 28 egészséges férfin végzett vizsgálatban (DB-RCT) a sáfránypótlás 10 napig növelte az izomerőt és javította a reakcióidőt. Ez valószínűleg a sejt jobb mitokondriális funkciójának (antioxidáns aktivitás) és a vizuális és hallási ingerekre adott válaszért felelős agyterület (motoros kéreg) működésének köszönhető. A sáfrány javítja az izmok véráramlását és oxigénellátását edzés közben, ami szintén hozzájárulhat ezekhez a hatásokhoz.

4) A sáfrány csökkentheti a PMS tüneteit


A sáfrány egyik legrégebbi felhasználása a premenstruációs szindróma vagy PMS kezelésére szolgál. A PMS tünetei közé tartoznak a hangulatváltozások, görcsök, puffadás és pattanások. Egy 35 nőből álló csoportban a sáfrányszagnak való kitettség 20 percig jelentősen csökkentette a PMS tüneteit és javította a szabálytalan időszakokat. Ez a hatás a stresszhormon, a kortizol csökkentésével történt. Ezenkívül 50 nőnél a sáfránypótlás naponta 6 hónapig csökkentette a PMS (DB-RCT) tüneteit.

5) A sáfrány javíthatja a szívműködést


A Safron javíthatja a szívműködést a szív kamráinak szivattyúkapacitásának növelésével. Ennek oka lehet a kaempferol jelenléte, egy molekula, amely csökkenti a szívroham és a szívkoszorúér-betegség előfordulását.

Egy 20 alanyon végzett vizsgálatban, akik közül 10-nek szívbetegsége volt, a sáfrány minden betegnél javította az egészséget, de a legmélyrehatóbb javulást a szívbetegségben szenvedő betegeknél mutatta. Ennek oka lehet, hogy a sáfrány alkotóeleme, a kroketinné történő átalakulás után, csökkentheti a koleszterinszintet és erősítheti az ereket (ateroszklerózis).

A szívrohamban szenvedő patkányoknál a sáfrány megvédte a szívet bizonyos gyógyszerek szedése által okozott toxicitástól. Ezt a szívszövetre gyakorolt antioxidáns hatása közvetítheti, amely segít megelőzni a toxinok által okozott károkat.

6) A sáfrány javíthatja a szexuális funkciót


Egy 20 merevedési zavarban szenvedő férfi beteg vizsgálata megállapította, hogy a sáfrány napi 10 napos kiegészítése növelte az erekció gyakoriságát és időtartamát (DB-RCT). Egy másik tanulmány (DB-RCT) 25 cukorbeteg férfin merevedési zavarban (a cukorbetegség gyakori tünete) megállapította, hogy a sáfránygél jelentősen javította a szexuális funkciót és növelte az erekció gyakoriságát.

Bizonyos gyógyszerek csökkenthetik a szexuális erőt és fájdalmat okozhatnak szex közben, például antidepresszánsok. Egy 38 nővel végzett vizsgálatban (DB-RCT) a sáfrány 4 hétig kiegészítve javította a nemi vágyat és csökkentette a nemi vonatkozású fájdalmat. A sáfrány növelte a kenést is, ami segített csökkenteni a fájdalmat szex közben. A sáfrány egészséges patkányok szexuális aktivitását is javította. Ezt a hatást a kémiailag aktív krocin nyilvánosságra hozta, de a safranel esetében nem figyelték meg.

7) A sáfrány csökkentheti a vérnyomást


Egy 230 meddőségben szenvedő férfi bevonásával végzett vizsgálat (DB-RCT) megállapította, hogy a sáfrány 26 hétig történő kiegészítése jelentősen csökkentette a vérnyomást a placebóhoz képest. Hasonlóképpen, egy másik vizsgálatban a sáfránytabletták nagyobb dózisokban (400 mg) csökkentették a vérnyomást 30 felnőttnél egy hét után. Patkányokon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a sáfrány hatékonyan csökkenti a vérnyomást, valamint csökkenti a vérnyomást. A sáfránykivonatok fogyasztása hipertóniás patkányokban jelentősen csökkentette a vérnyomást, valószínűleg az erek szerkezetének javításával. A sáfrány hatékony lehet a magas vérnyomásban szenvedők számára, de ezt az állítást még értékelni kell az ilyen állapotban szenvedőknél.

8) A sáfrány gyulladáscsökkentő


A sáfránykivonat csökkenti a gyulladásos molekulák (TNF-alfa, interleukin 1beta) szintjét, amelyek a sejtstresszre adott válaszként szabadulnak fel. Csökkentheti azokat a molekulákat is (a hiszton-deacetiláz növelésével), amelyek károsodást és stresszt okoznak a sejt belső rekeszeiben.

A sáfrány hatóanyag gátolta bizonyos molekulák (syncytin-1 és nitrogén-monoxid) toxikus és gyulladásos hatásait a különböző agysejtekre.

Emberi sejtekben a sáfránykivonat gátolta a gyulladásos molekulák (TNF-alfa és interleukin-6) termelését.


 
Sáfrány szórólap: 

Táplálkozási információk


Egy adag mérete – 1 zöldségkapszula





Mennyiség/kapszula



% RDA







Sofron kivonat 2% Safranal- 30 mg



*





*Az ajánlott napi adagot nem állapították meg.

Egyéb összetevők: bio barna rizsliszt, pullulan (vegetáriánus kapszula), maltodextrin.

Ajánlott felhasználás: Étrend-kiegészítőként vegyen be egy növényi kapszulát naponta egy-két alkalommal étkezés előtt.


VIGYÁZAT: Ne szedje ezt a terméket, ha terhes vagy szoptat. Gyermekektől elzárva tartandó. Ne használja, ha a tömítés sérült. Hűvös, száraz helyen tárolandó. Ne használjon étrend-kiegészítőt a változatos és kiegyensúlyozott étrend helyettesítésére! Ez az étrend-kiegészítő nem célja semmilyen betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.04.30
Eddig megtekintették 10 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Swanson sáfrány kivonat 2% Safranal, 30mg - 60 kapszula" című hirdetést látja. (fent)