Betöltés...

Hepa Detox máj és emésztés - 250 ml - Natur Tanya

Ár: 3.340 Ft

A Natur Tanya® Hepa Detox®, 12-féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért. Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki. Natur Tanya® Hepa Detox®A Natur Tanya® Hepa Detox®, 12-féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért1.Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki. 12 féle célzott hatóanyag komplexAz emésztés, a máj és az epe egészségéreLaborban bevizsgált termékVegán formulaGlutén-, laktóz- és cukormentes termékNem tartalmaz mesterséges aromát és színezéketTermészetes lime aromaKiváló citrusos ízvilágKönnyen adagolható mérőkupakkalStandardizált növényi kivonatok2antioxidáns hatású összetevők Natur Tanya® Hepa Detox® aktív összetevők1A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. ArticsókaAZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét. MáriatövisA MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz!A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:szilikisztin és szilidianinszilibinin A és szilibinin Bizoszilibinin és izoszilibinin B KurkumaA KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik. KolinA KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme.Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében. Szerves B-komplexA B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Honnan tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk?Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni.Tájékoztat az esetlegesen fennálló gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról. A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik:BilirubinGOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz)GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz)KolineszterázGGT (gamma-glutamil transzferáz)ALP (alkalikus foszfatáz) NAFLD - nem alkohol okozta zsírmájTudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség. A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is. Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok(forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%) Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (< 200 mg/nap) csökkentése Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap) AJÁNLOTT Zöldségek (3-5 adag/nap)Hüvelyesek (4 adag/hét)Gyümölcsök (2-4 adag/nap)Teljes kiőrlésű gabonafélék (naponta)Diófélék (4 adag/naponta)Olíva olajOlajos halak (tonhal, lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét KERÜLJE: „Fast-food” ételekÜres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka)Feldolgozatlan vörös húsok (>300g/hét)Burgonyachips (lehető legkevesebb)BurgonyafélékCukros üdítőitalok (lehető legkevesebb)Só Alkohol okozta májkárodosásAz alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást. A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő. Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a májban?Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe.Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet. Milyen mennyiségű alkohol káros?(forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el.1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital. Jó tanácsokAki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye.Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent.Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét.Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét. Alkalmazás: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos. OÉTI notifikációs szám: 25161/2020 Hepa Detox máj és emésztés - 250 ml - Natur Tanya1 adag: 25 ml10 adagot tartalmazHatóanyag a napi adagban 25 ml Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat amelyből standardizált cinarin 320 mg 16 mgMáriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1 amelyből standardizált szilimarin 262,5 mg 210 mg Kolin-bitartarát amelyből kolin 200 mg 82,5 mg Mio-inozitol 100 mg L-metionin 100 mg L-ornitin HCl 50 mg Kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat amelyből standardizált kurkuminok 12,6 mg 2,39 mg B1-vitamin (tiamin) 1,1 mg (100%2) B2-vitamin (riboflavin) 1,4 mg (100%2) B3-vitamin (niacin) 16 mg (100%2) B5-vitamin (pantoténsav) 6 mg (100%2) B6-vitamin (piridoxin) 1,4 mg (100%2) Hepa Detox máj és emésztés - 250 ml - Natur Tanya1 adag: 25 ml10 adagot tartalmazÁtlagos tápérték 100 mlEnergia (kJ/kcal) 85 kJ/20 kcal Zsír (g) amelyből telített zsírsavak (g) < 0,5 g < 0,1 gSzénhidrát (g) amelyből cukrok (g) 4,5 g < 0,5 gFehérje (g) < 2 g Só 0,04 g Laktóztartalom: < 0,1 g/100 gCukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1- standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin, víz. Az Ön böngészője nem támogatja a HTML5 videókat. Figyelmeztetés:Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.A termék 12 éves kortól alkalmazhatóA termék nem alkalmazható vérhígítók használata eseténA termék cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával, mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet szükségA termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejébenEpeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott!Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó. Forrás: niyodo.hu

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.05.15
Eddig megtekintették 19 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Hepa Detox máj és emésztés - 250 ml - Natur Tanya" című hirdetést látja. (fent)