Betöltés...

Nemes-Sörélesztő pehely 100 g, B12 - és D3-vitamin, 20 napi adag - Mannavita

Ár: 5.470 Ft

A nemes sörélesztő természetesen előforduló fehérje, valamint számos vitamin és nyomelem forrása. A legjobb természetes B-komplex forrás. A nemes sörélesztő vitamin tartalma, magasabb a sörélesztő vitamin tartalmához képest. Nemes-Sörélesztő pehely (Nutritional yeast), 100 g, B12 - és D3-vitamin, 20 napi adag - Mannavita A Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely (Nutritional yeast), egy a sajthoz hasonló ízű, vitaminokban, fehérjében és nyomelemekben igen gazdag szuperétel. Inaktív élesztőt tartalmaz, candidások is fogyaszthatják! A sörélesztőhöz hasonlóan a nemes élesztőt is a Saccharomyces Cerevisiae fermentálásával állítják elő, de malátázott árpa helyett az élesztőt dúsított, tisztított nád- és répamelaszon gondosan ellenőrzött körülmények között termesztik. A nemes sörélesztő természetesen előforduló fehérje, valamint számos vitamin és nyomelem forrása. A legjobb természetes B-komplex forrás. A nemes sörélesztő vitamin tartalma, magasabb a sörélesztő vitamin tartalmához képest. A sörélesztővel ellentétben (amely a söripar mellékterméke), a nemes sörélesztőnek nincs fanyar, keserű íze, hanem kellemes, mellékíz mentes. A nemesített sörélesztő ideális ízesítő, szinte minden ételhez. A Mannavita Nemes Sörélesztő termékek nem tartalmaznak élő organizmusokat, hőinaktiválással készülnek, így Candida fertőzésre hajlamos egyének is biztonsággal fogyaszthatják. A Mannavita Nemesített Étkezési élesztő-pehely: Vegán Glutén mentes Természetes eljárással készül Kiszerelés: 100g Tápanyag értékek 5 grammban = 1 púpozott evőkanál: Energia: 73 kJ / 17 kcal Zsír: 0,2 g - ebből Telített zsírsav: 0,01 g Szénhidrát: 0,8 g - ebből Cukrok: 0,5 g Rost: 1,1 g Fehérje: 2,5 g Só: 0,01 g Javasolt fogyasztási módok: Önmagában naponta 1-2 evőkanállal. 1-2 evőkanál, vízben, tejben, gyümölcslében, zöldséglében elkeverve Salátákra, reszelt sajt helyett vagy reszelt sajt mellett Levesekben elkeverve Ragu ételekben, Pörköltben keverve Nemes Sörélesztő pehely + B12 + D3 vitamin, 100g Hatóanyagok 5 grammban = 1 púpozott evőkanál: B1 vitamin / Tiamin: 0,7 mg ( 64% * ) B2 vitamin / Riboflavin: 2,8 mg ( 200% * ) B3 vitamin / Niacin: 13,3 mg ( 83% * ) B5 vitamin / Pantoténsav: 5,0 mg ( 83% * ) B6 vitamin / Piridoxin: 1,2 mg ( 86% * ) B9 vitamin / Folsav : 108 µg ( 54% * ) B12 vitamin / Kobalamin : 5,4 µg ( 216% * ) Cink: 12,4 mg ( 124% * ) D-vitamin: 5 mcg ( 100% * ) * Napi javasolt mennyiség százaléka, felnőttek részére. Természetes D-vitamin forrás: a sörélesztőt termelő gombák ultraibolya fénnyel vannak kezelve, a természetes d-vitamin tartalom növelése érdekében. Természetes B-vitaminokat és cinket tartalmaz, tehát nem hozzáadott, szintetikus forrásból származik. A B-vitaminok kulcsfontosságúak: [01.] Az energia termeléshez A megfelelő ideg működés A hormon termeléshez A megfelelő szénhidrát anyagcseréhez Az egészséges agyműködéshez A megfelelő emésztéshez A vörös vérsejtek termelődéséhez A szív és érrendszer egészségéhez A nemes sörélesztő előnyei A Nemes sörélesztő sajtos ízű, így számos receptben tökéletesen helyettesíti a valódi sajtot. Kesudióval, fokhagymával és vízzel kombinálva tökéletes sajtmártást készíthetünk vele tésztákhoz és párolt zöldségekhez is.. A nemes sörélesztő néhány fő táplálkozási előnye a következő: Teljes értékű fehérje: A nemes sörélesztő tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, amelyet az embernek táplálékból kell bevinnie. 1 evőkanál 2 gramm fehérjét tartalmaz, így a vegánok számára egyszerű módja annak, hogy kiváló minőségű fehérjét adjanak az étkezésekhez. Számos B-vitamint tartalmaz: Egy evőkanál nemes sörélesztő a B-vitaminok ajánlott étrendi bevitelének 30-180%-át tartalmazza. Különösen gazdag tiaminban, riboflavinban, niacinban, folsavban és B6-vitaminban. Nyomelemeket is tartalmaz: Egy evőkanál a nyomelemek, például a cink, a szelén, a mangán és a molibdén ajánlott étrendi bevitelének 2-30%-át tartalmazza. A nyomelemek szerepet játszanak a génszabályozásban, az anyagcserében, a növekedésben és az immunitásban. [02.] A nemes sörélesztő és a hagyományos sörélesztő Nemes sörélesztő a Saccharomyces cerevisiae néven ismert élesztőfaj segítségével készül. Ez ugyanaz az élesztőtípus, amelyet kenyérsütéshez és sörkészítéshez használnak. Bár a sörélesztő, a pékélesztő és a nemes sörélesztő technikailag ugyanabból az élesztőfajtából készül, mégis nagyon különböző termékek. A hagyományos sörélesztő a sörkészítéshez használt élő aktív élesztő, amelyet aztán hővel elpusztítanak és étrend-kiegészítővé alakítanak. A nemes sörélesztő ezzel szemben, egy deaktivált élesztő, amelyet kizárólag a tápanyagtartalma miatt termesztenek. Bár mind a nemes sörélesztőnek, mind a hagyományos sörélesztőtermék ugyanabból a fajból származik, meglepően eltérő tápanyagprofiljuk van. Ennek oka az egyes termékek előállításának módjában rejlik. Mindkét termék előállításához Saccharomyces cerevisiae-t, egy egysejtű gombafajtát használnak, amelyet közismertebb nevén élesztőnek neveznek. A pékélesztővel ellentétben ezeket a mikroorganizmusokat, a sörélesztőben hatástalanítják, ami azt jelenti, hogy nincs esély arra, hogy élesztőgombák túlszaporodását okozzák az emberi szervezetben. Sütőélesztő: A sütőélesztőt élve vásárolják, és kenyér kovászolásához használják. Az élesztő a sütés során elpusztul, de földes, élesztős ízt ad a kenyérnek. Sörélesztő: Sörélesztőt élve lehet megvásárolni, és sörfőzéshez használják. A sörfőzés során visszamaradó elhalt élesztősejtek táplálékkiegészítőként fogyaszthatók, de nagyon keserű ízűek. Nemes sörélesztő: Ezt az élesztőt kifejezetten élelmiszeripari felhasználásra termesztik. Az élesztősejtek a gyártás során elpusztulnak, és nem élnek a végtermékben. Főzéshez is használható, és sajtos, kellemes, pikáns íze van. A nemes sörélesztő előállításához a S. cerevisiae sejteket több napig cukorban gazdag táptalajon, például melaszon tenyésztik. [03.] A nemes sörélesztő általában granulátum vagy pehely formájában kerül forgalomba. Élénk sárga színű és pikáns ízű. Kiváló fehérje-, rost- és B-vitaminforrás. A B12-vitamin leggyakoribb forrása az állati eredetű termékek, így azok számára, akik kerülik az állati eredetű termékek fogyasztását, a B12 különösen fontos lehet. Megfelelő mennyiségű B12-vitamin nélkül vérszegénység és egyéb egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Mikor nem ajánlott? Vannak azonban olyan emberek, akiknek nem szabad nemes sörélesztőt fogyasztaniuk. A gyulladásos bélbetegségben, különösen a Crohn-betegségben szenvedőknél immunreakció léphet fel, ami gyulladáshoz vezethet. Egyes kutatások arra utalnak, hogy a nemes sörélesztőben található tiramin (a fehérje egyik építőköve) fejfájást vagy migrént válthat ki egyes embereknél. Ha el kell kerülnie a nemes sörélesztőt, rengeteg más módja van annak, hogy elegendő B12-vitaminhoz jusson, mint például a legtöbb erjesztett élelmiszer. Sörélesztő Ahogy a nevéből is kitalálható, a sörélesztő általában sörgyártásra használt malátaárpa vagy más gabonafélék közegén nő. Miután a sör erjedése befejeződött, az élesztőt leválasztják a folyadékról, és hengerek segítségével megszárítják. Ez a folyamat inaktiválja, azaz elpusztítja az élesztősejteket. A felhasznált szubsztrát miatt ezek az élesztők általában keserűbb ízűek. Sok termék keserűtelenítési eljáráson megy keresztül, hogy ízletesebbé váljon. A sörélesztő por, pehely vagy kapszula formájában kerül forgalomba. Nemes sörélesztő A sörélesztővel ellentétben a nemes sörélesztő mindig elsődlegesen termesztett, ami azt jelenti, hogy kifejezetten táplálékkiegészítő előállítása céljából hozzák létre. A nemes sörélesztő termesztésének leggyakoribb közege a répa- vagy nádcukormelasz. Mindkettő a cukoripar olcsó mellékterméke, és rengeteg glükózt biztosítanak az élesztőnek. Gyakran további szintetikus tápanyagokat adnak a szubsztrátumhoz, hogy erősebb, tápanyagban gazdagabb végterméket állítsanak elő. A nemes élesztő, természetes Béta-Glükán forrás Nemes sörélesztő két fő szénhidrátot is tartalmaz: alfa-mannánt és béta-glükánt. [04.] Vizsgálatok szerint az alfa-mannán és a béta-glükán takarmányhoz való hozzáadása csökkentheti a patogén baktériumok, például az E. coli és a Salmonella okozta fertőzések gyakoriságát sertésekben, valamint csökkentheti a daganatképződést egerekben. A béta-glükán és az alfa-mannán többféleképpen segít a fertőzés elleni védelemben: Megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok a bélnyálkahártyához tapadjanak. Serkentik az immunsejteket, így azok hatékonyabban harcolnak a fertőzés ellen. Rákapcsolódnak bizonyos típusú toxinokra, amelyeket az élesztőgombák termelhetnek az élelmiszernövényekben, és csökkentik azok káros hatásait. Kapcsolódó Kutatások, publikációk Harvard.edu - B Vitamins Yeast (Saccharomyces cerevisiae) protein concentrate: preparation, chemical composition, and nutritional and functional properties Nutritional Yeast Biomass: Characterization and Application Immune-modulatory effects of dietary Yeast Beta-1,3/1,6-D-glucan

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 15 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Nemes-Sörélesztő pehely 100 g, B12 - és D3-vitamin, 20 napi adag - Mannavita" című hirdetést látja. (fent)