Betöltés...

Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában

Ár: 5.590 Ft

Mik is azok a liposzómák
A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben.
A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet.
A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott tudományokban.
A liposzóma keresztmetszeti képe és a membránkettősréteg szerkezeti felépítése  
Liposzómák előállítása
A liposzómák olyan amfifil (hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem szabályos kettősrétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus szerkezetet képeznek.
Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a liposzómák.
Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk.
Liposzómák hatóanyagleadása
A szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel.
Liposzómák hatóanyagleadása függ
a felhasználás módjától
a leadás általában függ
a mérettől
hatóanyag paraméterei, oldékonysága
a hatóanyag és a lipid interakciója
lipidek érzékenységétől pl. pH, enzim
 
10 érv a Natur Tanya liposzómás C-vitamin mellett
A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11-át nátrium és 89-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben. 
KONCENTRÁLT, SZERVES, GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMIN, LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT
VEGETÁRIÁNUS TERMÉK, ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES
FINOM NARANCSOS ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK
TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL
TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL
GLUTÉNMENTES FORMULA
GMO-MENTES LECITHINNEL
A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA
A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék 
hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez
hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához
fokozza a vas felszívódását
hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához
TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA A LEGTÖBBET KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL) 
Nem minden tápanyagot l...

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.06.07
Eddig megtekintették 59 alkalommal

Drogéria - Szépségápolás, egészség rovaton belül a(z) "Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában" című hirdetést látja. (fent)