NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G
Ár: 600 Ft
A csicseriborsót lisztet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez használhatjuk fel. A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet, melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni. Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát, paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban. Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform ízesítőhöz van kedvük, melyben nincs ízfokozó, annak a Natura mesterséges adalékanyag mentes fűszerkeverékét Veganatura ajánljuk. Csicseriborsó liszt felhasználása Krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott. Dénes-Natura csicseriborsó liszt kiszerelése: 500 g Receptek Panír Sárgaborsó vagy csicseriborsó lisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverünk, és ebbe forgatjuk bele a zöldségeket, majd kisütjük őket. Zöldborsós-újhagymás csicserilepény 1 csészényi zöldborsó, 2 csésze csicseriborsóliszt, 1 tk római kömény, 1 nagy csipet kurkuma, 1 chili apróra vágva, 1 tk só, 2 csésze víz, egy nagy marék petrezselyem, egy csokor újhagyma apróra vágva, 1 ek citromlé, olaj a sütéshez. Első lépésként megpároljuk a zöldborsót, majd a krumplinyomóval nagyjából összetörjük. Nem baj, ha darabos marad. A csicseriborsólisztet, a sót és a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálban, majd szép lassan a vizet is hozzáadva és csomómentesre keverjük. A sima masszához hozzátesszük a borsót, a hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőbe olajat melegítünk, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoljuk a tésztát. Kb. tenyérnyi lepénykéket sütötünk és azon melegében tálaljuk némi görög joghurttal kísérve. Bundás kenyér A bundás kenyér esetén bundájához csicseriborsólisztet használhatunk. A lisztbe tegyünk pirospaprikát, kurkumát, hinget és vízzel hígítsuk. Ebbe a masszába forgassuk a kenyereket és süssük ki. Csicseriborsókrém (hummusz) 50 dkg csicseriborsó, 2-3 gerezd fokhagyma, Fél citrom, 2 evőkanál szezámmag, himalája só A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Ha félig megpuhult, tengeri sóval sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Összekeverjük a krémet szezámmaggal, a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixolhatjuk újra. 2 órára tegyük hűtőbe. A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele, amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány szál petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Kenyérre kenve a villával megcsíkozhatjuk, hogy még ínycsiklandozóbb legyen.
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.11 |
Eddig megtekintették 505 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G" című hirdetést látja. (fent)