Betöltés...

NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G

Ár: 395 Ft

A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Miért együnk zabpelyhet? A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból mintegy 70-80% található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet. Paleolit táplálkozásban használható! Receptek Magos kenyér - szendvicsnek Hozzávalók: 5 ek. zabpehely (kicsit megpirítva finom illatot kölcsönözhet majd a termékünknek), 1 ek. szezámliszt (őrölt szezámmaggal is helyettesíthető), 1 ek. lenmag (egész), 1 ek. napraforgómag (ha nincs benne az sem baj, de pirítsuk meg kissé ezt is), 3-4 evőkanál zabliszt (vagy zabkenyérliszt), 1/2 cs sütőpor, 4 ek. hidegen sajtolt olaj pl. kókuszolaj, 2 egész tojás, só, fűszerek ízlés szerint (pl. cayenne bors, gyömbér, őrölt szerencsendió). Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat annyi langyos vízzel, hogy könnyen keverhető legyen. Állni hagyjuk 15 percig, azután újra átkeverjük. Ha a szárazanyagok nagyon magukba itták a nedvességet, kevés langyos vizet még pótolunk hozzá. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, kanállal lenyomjuk, hogy a közepén mélyedés maradjon, így a tölteléknek több hely jut majd. Süthetjük kis kerek formákban, kosárkákban, vagy muffinpapírban, muffinsütőben is, kb. 170 fokon, 10-15 percig. Ha a zabot (lisztet és pelyhet) elhagyjuk és helyette más maglisztet használunk, mint pl. kókuszlisztet, tökmaglisztet, akkor a kenyérkénk gluténmentes lesz. Karfiol-köles krém curryvel ízesítve Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, 3 evőkanál hidegen sajtolt olajbab kevés só, 1 teáskanál sómentes szárított zöldségkeverék (pl. vegamix) 10 dkg köles Az alapanyagokat puhára pároljuk. Tegyünk félre egy kis párolólét, mert szükség lehet rá. A kölest is jó puhára főzzük. Ha félig kihűlt, a karfiollal együtt egy botmixerrel pépesítsük, közben curryporral fűszerezzük kellemes ízűre a krémünket! Kb. olyan állagúra készítsük, mint egy krumplipüré. Hidegen, melegen tálalható: melegen egy különleges köret lehet, kihűlve kiváló szendvicskrém. Csillagcsöves nyomózsákkal még dekoratívabb lehet a tálalás. Tetejét színes zöldséggel díszítsük! Átlagos tápérték 100 g termékben energia 1524 kJ (364 kcal) fehérje 13 g szénhidrát: 68,1 g zsír 7 g

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.12.11
Eddig megtekintették 309 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem