NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G
Ár: 395 Ft
A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Miért együnk zabpelyhet? A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból mintegy 70-80% található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet. Paleolit táplálkozásban használható! Receptek Magos kenyér - szendvicsnek Hozzávalók: 5 ek. zabpehely (kicsit megpirítva finom illatot kölcsönözhet majd a termékünknek), 1 ek. szezámliszt (őrölt szezámmaggal is helyettesíthető), 1 ek. lenmag (egész), 1 ek. napraforgómag (ha nincs benne az sem baj, de pirítsuk meg kissé ezt is), 3-4 evőkanál zabliszt (vagy zabkenyérliszt), 1/2 cs sütőpor, 4 ek. hidegen sajtolt olaj pl. kókuszolaj, 2 egész tojás, só, fűszerek ízlés szerint (pl. cayenne bors, gyömbér, őrölt szerencsendió). Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat annyi langyos vízzel, hogy könnyen keverhető legyen. Állni hagyjuk 15 percig, azután újra átkeverjük. Ha a szárazanyagok nagyon magukba itták a nedvességet, kevés langyos vizet még pótolunk hozzá. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, kanállal lenyomjuk, hogy a közepén mélyedés maradjon, így a tölteléknek több hely jut majd. Süthetjük kis kerek formákban, kosárkákban, vagy muffinpapírban, muffinsütőben is, kb. 170 fokon, 10-15 percig. Ha a zabot (lisztet és pelyhet) elhagyjuk és helyette más maglisztet használunk, mint pl. kókuszlisztet, tökmaglisztet, akkor a kenyérkénk gluténmentes lesz. Karfiol-köles krém curryvel ízesítve Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, 3 evőkanál hidegen sajtolt olajbab kevés só, 1 teáskanál sómentes szárított zöldségkeverék (pl. vegamix) 10 dkg köles Az alapanyagokat puhára pároljuk. Tegyünk félre egy kis párolólét, mert szükség lehet rá. A kölest is jó puhára főzzük. Ha félig kihűlt, a karfiollal együtt egy botmixerrel pépesítsük, közben curryporral fűszerezzük kellemes ízűre a krémünket! Kb. olyan állagúra készítsük, mint egy krumplipüré. Hidegen, melegen tálalható: melegen egy különleges köret lehet, kihűlve kiváló szendvicskrém. Csillagcsöves nyomózsákkal még dekoratívabb lehet a tálalás. Tetejét színes zöldséggel díszítsük! Átlagos tápérték 100 g termékben energia 1524 kJ (364 kcal) fehérje 13 g szénhidrát: 68,1 g zsír 7 g
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.11 |
Eddig megtekintették 309 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "NATURA LÁGY ZABPEHELY 250G" című hirdetést látja. (fent)