Betöltés...

NATURA BARNARIZS 500G

Ár: 702 Ft

A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Az alábbi 7 jótékony hatását tapasztalhatod meg a barnarizs fogyasztásakor Finomítatlan, ezért egészségesebb A feldolgozatlan rizs sok-sok réteget tartalmaz, és annak fényében távolítanak el róla rétegeket, hogy milyen végterméket szeretnének nyerni. A barna rizs esetében kizárólag a legfelső réteg kerül le a rizsről. Mivel további finomítási folyamat nem történik, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. Összetett szénhidrát A rizs nagyon egészséges összetett szénhidrát, amely keményítőt és rostot is tartalmaz. Az ilyen szénhidrátok lassan emésztődnek, a szervezet folyamatosan nyeri a működéséhez szükséges energiát. Növényi rostok gazdag forrása A barnarizs rostban gazdag táplálék – a rostok pedig elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz. Ha nem fogyasztunk elegendő rostot, emésztési problémáink lehetnek (pl. bélrenyheség, szorulás). Egy pohár barnarizs a napi rostbevitel 14%-át fedezi, valamint csökkenti a koleszterol szintet. A barna rizs rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének Szervezetünk támogatója A rizs, latin nevén Oryza sativa L. kb. 7% fehérjét, 78% szénhidrátot (keményítőt), 0,9% zsírt és 13% vizet tartalmaz. Összetétele a kutatások alapján 99%-ban egyezik a szervezetünk összetételével. Másik nagy előnye, hogy gluténmentes, az erre érzékenyek is fogyaszthatják. Időseknek és gyerekeknek is ajánlott táplálék, nem terheli meg az emésztőrendszert. Fehérjében bővelkedik A barnarizs gyakorlatilag az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amely szervezetünk fehérje felépítésében nélkülözhetetlen. Már 50 gramm rizs elfogyasztása fedezi a napi fehérjeszükséglet 11%-át. Fontos vitaminok, ásványi anyagok Kiváló mangánforrás. Egy pohár barnarizs a napi mangán szükséglet 88%-át fedezi. Ez a szénhidrátból és fehérjéből értékes energiát termel, továbbá fontos szerepet tölt be a zsírsav szintézisben és jótékony hatással van az idegrendszerre, segít megőrizni csontjaink ellenálló-képességét és egészségét, valamint kiegyensúlyozza az inzulintermelést is. Értékes zsírok a szervezetnek A barnarizs külső borítása – azaz korparésze – tartalmaz egy orynazol nevű vegyületet. Ez az anyag váltja ki a vérkoleszterinszint csökkenését. Louisiana állam egyetemén vizsgálatot végeztek, melyben arra keresték a választ, hogy a rizskorpa milyen mértékben képes a koleszterinszintet csökkenteni. A vizsgált személyek napi 100g rizskorpát fogyasztottak három héten át. A felmérés végén a vérkoleszterinszint átlagban 7 százalékkal, ezen belül a káros LDL-koleszterin-szint 10 százalékkal csökkent. A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Az emberiség jelentős része, keleten évezredek óta ezen a gabonafélén él. De csak a hántolatlan, barnarizs formájában értékes a rizs, csak így jelent igazi táplálékot. Fehérrizs előállítása során lehántolják az egész rizsszemet, mely során külső burkát eltávolítják, megfosztva a rizst a vitaminoktól, ásványi anyagoktól és a rostoktól; így egy üres kalóriaforrássá válik. Magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyagforrás: barnarizs A barnarizs egy rendkívül értékes táplálékunk, mára egyre többen fedezik, ismerik fel táplálkozás élettani jelentőségét. Sokáig csak a fehér lisztet ismertük és használtuk háztartásainkban, ami éppúgy mint a fehér liszt csak hézagkitöltő, kalórianövelő, szinte mondhatnám értéktelen táplálékaink közé sorolandó. Ezzel szemben a barnarizs, a hántolatlan formája a rizseknek. Így, hogy nem távolítják el a rizsszem külső burkát, megmaradnak az értékes anyagok, a rostok, a vitaminok, ásványi anyagok, ettől lesz teljes értékű táplálékunk a barnarizs. Van több fajtája, kerek szemű, hosszú szemű, jázmin, stb. Mit tartalmaz egy rizsszem? A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat, kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat is. A barnarizs élettani hatásai hasmenés, magas láz esetén kiváló az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol méregtelenít, kifejezetten előnyös diétáknál (speciális barnarizs kúra!) nagyban elősegíti a bél perisztaltikáját, miközben takarítja is azt jótékony hatást fejt ki a magas koleszterinre, és magas vérzsírszintre előnyös lehet hajhullásnál, bőrbetegségek kezelésénél jó hatással van az emésztésre a bélcsatornát, nyugtatja, tisztítja a diabéteszben ajánlott alacsony glikémiás indexe miatt segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést gluténmentes, ezért diétában alkalmazható építsük be étrendünkbe fáradtság, stressz esetén is Hogyan készütjük el a legjobb barnarizst? Mindenképpen be kell áztatnunk főzés előtt. Legalább pár órára, de még jobb ha egész éjjel ázik. 2-3 vízben lemossuk, majd szobahőmérsékletű vízben hagyjuk ázni, lepje el jól a víz a rizsünket. A főzőedénybe az áztatólevével együtt tegyük, hogy ami a hosszú órák alatt beleázott a vízbe, ne menjen kárba. Ne sózzuk a főzés elején, csak inkább akkor, amikor félig megfőtt vagy mielőtt levennénk, és akkor is csak kevés Himalája sót használjunk. Ha kevésnek találjuk a főzővizet, öntsünk hozzá, vagy pótoljuk fövés közben. Hideg vizet soha ne öntsünk semmihez főzés közben, mert lehűti a főzőlevet és megszűnik a puhulás folyamata, némely alapanyag ilyenkor megkeményszik és nem is puhul fel rendesen. Másik variáció lehet, amikor tűzre téve ha felfőtt vízben a barnarizs, akkor fedővel együtt kb. 40 percre a sütőbe tesszük, és ott 120-140 fok körül tartva puhulásig hagyjuk. A gyors barnarizs főzési ideje kb. felére csökken, mivel a rizsszemeket egy speciális eljárással a gyártás során bemetszik, (feltárják) minek következtében a főzési idő lerövidül. Az értéket képező ezüsthártya ettől megmarad. Kb. 20 percre csökken a főzés ideje a normál barnarizs min 40 perces főzési ideje helyett. Kétszeres mennyiségű vizet használjunk előfőzött barnarizs esetében is. A barnarizs kedvenc fűszerei: a bazsalikom, majoranna, lestyán, curry, sáfrány, kakukkfű lehetnek. Használhatjuk rakott ételekhez a kész barnarizst, köretek kiegészítése lehet, tehetjük akár levesbetétnek. Érdemes tudnunk, hogy a gabonáknak a héja tartalmazza azokat az enzimeket, amik segítenek a belső szemtermés megemésztésében. Érdemes egyszerre nagyobb, többszörre való adag rizst kifőzni, 2-3 napig hűtőben légmentesen záródó edényben eláll. Így nem kell egy fél adagnyi rizs miatt 50 percet várnunk. Használhatjuk rakott, töltött ételekhez az így előkészített rizst. Dénes-Natura barnarizs kiszerelés: 500g/csomag

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.11
Eddig megtekintették 102 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "NATURA BARNARIZS 500G" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem