Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex 30 kapszula
Ár: 5.993 Ft
Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex – 10 féle fermentált és növényi emésztő enzim, kalciummal gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatokban A Natur Tanya® emésztőenzim komplex, 10 féle fermentált és növényi enzimmel készül, amit kalciummal is dúsítunk. Az emésztőenzim komplex hozzájárul az emésztés támogatásához, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, rostok, a laktóz és a glutén lebontásának elősegítéséhez. A proteáz, a peptidáz, a papain és a bromelain enzimek a fehérjék, a lipáz a zsírok, az amiláz a keményítő, a celluláz az élelmi rostok, az invertáz a szacharóz, a laktáz a tejcukor, míg a prolil-oligopeptidáz a glutén lebontásában résztvevő enzim. A kalcium hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez. 10 FÉLE EMÉSZTŐENZIM + KALCIUM MIKROORGANIZMUS ÁLTAL FERMENTÁLT ÉS NÖVÉNYI EREDETŰ EMÉSZTŐENZIMEK AZ EMÉSZTÉS TÁMOGATÁSÁHOZ A FEHÉRJÉK, ZSÍROK, SZÉNHIDRÁTOK, ÉLELMI ROSTOK, A LAKTÓZ ÉS A GLUTÉN LEBONTÁSÁT SEGÍTŐ MULTI ENZIM KOMPLEX GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMET EMÉSZTŐENZIM PÓTLÁS Az emésztőenzimek olyan fehérjemolekulák, amelyek katalizálják a nagy táplálékmolekulák kisebb molekulákra történő lebontását, hogy MEGKÖNNYÍTSÉK AZOK FELSZÍVÓDÁSÁT A VÉKONYBÉLBEN. Ezeket a nyálmirigyek, a gyomorban lévő mirigyek, a hasnyálmirigy és a vékonybélben lévő mirigyek választják ki. Kivételt képez ez alól a rostok lebontását segítő celluláz enzim, hiszen az emberi szervezet nem képes ennek az enzimnek a szintetizálására. A Natur Tanya® emésztőenzim komplex az alábbi enzimeket kombinálja FEHÉRJEBONTÓ ENZIMEK proteáz enzim peptidáz enzim papain enzim bromelain enzim ZSÍRBONTÓ ENZIM lipáz KEMÉNYÍTŐBONTÓ ENZIM amiláz ROSTBONTÓ ENZIM celluláz SZACHARÓZ-BONTÓ ENZIM invertáz LAKTÓZBONTÓ ENZIM laktáz GLUTÉNBONTÓ ENZIM prolil-oligopeptidáz HOGYAN ÉRDEMES FELTÜNTETNI AZ EMÉSZTŐENZIMEKET AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK CSOMAGOLÁSÁN? Jelenleg nincs szabályozva az, hogy az étrend-kiegészítők csomagolásán a napi adagra vonatkoztatva hogyan kell feltüntetni az emésztőenzimek mennyiségét. Ez 3 féleképpen valósítható meg: 1) Az emésztőenzimek mennyisége tömegegységben, például mg-ban is megadható 2) Az adott emésztőenzim alapanyag gyártója által használt emésztési egység szerint [ezt rendszerint csak egy U (Unit- egység) betűvel szokták jelölni] 3) Az egyes enzimaktivitások a nemzetközileg elfogadott mértékegységek szerint is megjelölhetők Az emésztőenzimek mg-ra megadott mennyiségi leírása nem pontos, hiszen az nem jellemzi az egyes emésztőenzimek aktivitását. Ebből az okból kifolyólag, minden egyes emésztőenzimnél a nemzetközileg elfogadott enzimaktivitási mérőszámokat használtunk specifikusan, hiszen ezek a mértékegységek egymással könnyedén összehasonlíthatók, szemben az egyes alapanyaggyártók saját enzimaktivitási egységeikkel (U), amelyek külön-külön is eltérhetnek egymástól- az utóbbi jelölési mód szintén nem teszi lehetővé az egyes emésztőenzimek összehasonlítását. Más termékösszetevőkkel ellentétben az enzimeket az aktivitási szintjük, nem pedig súlyuk, térfogatuk vagy nyers mennyiségük alapján mérik. Az aktivitás mértéke egy adott enzim azon mennyisége, mely egy adott szubsztrát katalizálásához szükséges adott idő alatt adott hőmérsékleti és pH viszonyok mellett. FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység DU: (Dextrinizing Unit), dextrinizáló egység GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység USP U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve szerinti enzimaktivitási egység PPI: (Protease Picomole International), glutén enzimaktivitási egység HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba eredetű peptidáz enzimaktivitási egység CU: (Cellulase Unit), celluláz enzimaktivitási egység SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység PC: (Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz enzimaktivitási egység A NATUR TANYA® EMÉSZTŐENZIM, NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMEKET! A Natur Tanya® emésztőenzim komplex kizárólag mikroorganizmus által fermentált és növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmaz. Általánosságban elmondható, hogy a mikrobiális forrásból (pl.: gomba, baktérium) származó, fermentációval készült enzimek stabilabbak az állati eredetű enzimekkel összehasonlítva, valamint sokkal szélesebb pH és hőmérsékleti tartományban fejtik ki aktivitásukat. A gyomor savas közege hatással lehet az emésztőenzimek aktivitására, ezért a stabilitás további fokozása érdekében a hatóanyagokat (emésztőenzimeket) zselatin kapszula helyett gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig. A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a bliszter csomagolás gondoskodik. Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Az optimális hatás érdekében a kapszulát egészben lenyelve kell alkalmazni. Nettó tömeg: 21,6 g (30 db) Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben: 30 Összetevők: kalcium-karbonát, gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, prolil-oligopeptidáz, peptidáz, alfa-amiláz, bromelain [ananász- Ananas comosus (L.) Merr. gyümölcs kivonatból], celluláz, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), proteáz, laktáz (béta-galaktozidáz), papain [papaya- Carica papaya (L.) gyümölcs kivonatból], lipáz, invertáz. Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában Alfa-amiláz (Aspergillus sp. fermentációval készült) 3652 DU Proteáz (Bacillus subtilis fermentációval készült) 900 PC Laktáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) 600 FCC U Lipáz (Rhizopus oryzae, Candida sp. fermentációval készült) 500 FIP Celluláz (Trichoderma sp. fermentációval készült) 750 CU Invertáz (Saccharomyces cerevisiae fermentációval készült) 20 SU Peptidáz (Aspergillus oryzae fermentációval készült) 10000 HUT Prolil-oligopeptidáz (Aspergillus niger fermentációval készült) 2,5x104(25000) PPI Papain (papaya gyümölcs kivonatból) 150000 USP U Bromelain (ananász gyümölcs kivonatból) 50 GDU Kalcium (kalcium-karbonátból) 120 mg (15%*) *NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység DU: (Dextrinizing Unit), dextrinizáló egység GDU: (Gelatin Digestion Unit), zselatin emésztési egység USP U: (United States Pharmacopeia Unit), az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve szerinti enzimaktivitási egység PPI: (Protease Picomole International), glutén enzimaktivitási egység HUT: (Hemoglobin Units on the tyrosine basis), gomba eredetű peptidáz enzimaktivitási egység CU: (Cellulase Unit), celluláz enzimaktivitási egység SU: (Sumner Unit), invertáz enzimaktivitási egység PC: (Protease Unit on L-tyrosine basis), bakteriális proteáz enzimaktivitási egység FIP: (Fédération International Pharmaceutique), gomba eredetű lipáz enzimaktivitási egység Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék vérhígítókkal szembeni alkalmazás orvosi felügyeletet igényel (érdemes 3-4 órás különbséggel alkalmazni a szisztémás enzimeket is tartalmazó készítményeket) A termék alkalmazható cukorbetegség esetén A termék 18 éves kortól alkalmazható, de használata 3 éves kor feletti gyermekek esetében bizonyos enzimhiányos állapotok fennállása esetén orvosi felügyeletet igényel A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! NNGYK ny.sz: 35643/2024
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.26 |
Eddig megtekintették 7 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Natur Tanya® EMÉSZTŐENZIM komplex 30 kapszula" című hirdetést látja. (fent)