Betöltés...

Nett Food kukorica tallér gluténmentes 100 g

Ár: 490 Ft

Ajánljuk gluténérzékenyeknek étkezési célra! Élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele. Európába Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen, majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. Egyik fontos táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a zöldborsónak. Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik. A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket. Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek belőle. Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A fűszerek közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna. Összetevők: kukoricadara 97,4%, repce étolaj, étkezési só Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.12.04
Eddig megtekintették 7 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Nett Food kukorica tallér gluténmentes 100 g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem