Betöltés...

Iniesta: 3-as vörösboros csomag - Selection

Ár: 14.990 Ft

Iniesta Pincészet

"Olyan egyedi, minőségi borokat szeretnék készíteni, melyek minden cseppjében hordozzák szülőföldem jellegzetességeit, illatát és ízét. Családunk borai  hagyományos eljárással készülnek, a természetre partnerként tekintünk. Csak így tudjuk garantálni, hogy hosszú éveken át a legjobb minőségű borokat jutassuk el fogyasztóink asztalára"

Andrés Iniesta

Szenvedély

"A borkészítés iránti szeretetünk családi tradíció. Édesapám az 1970-es években kezdett szőlészettel foglalkozni szülőfalum, Fuentealbilla környékén, a Castilla-La Mancha régióban. Az őshonos fajták mellett nemzetközi szőlőfajtákat honosított a korai időszakban még csak 10 hektáros birtokunkon, ami mára 120 hektárosra gyarapodott. A hosszú, kitartó munka meghozta gyümölcsét: családi pincészetünkben az ültetvényeinken termesztett szőlőből, világszínvonalú körülmények között születnek boraink. Ezzel egy régi álmom vált valóra. Olyan egyedi, minőségi borokat szeretnék készíteni, melyek minden cseppjében hordozzák szülőföldem jellegzetességeit, illatát és ízét. Családunk borai  hagyományos eljárással készülnek, a természetre partnerként tekintünk. Csak így tudjuk garantálni, hogy hosszú éveken át a legjobb minőségű borokat jutassuk el fogyasztóink asztalára.

A borkészítésben - csakúgy, mint a pályán - a minőség, a szenvedély és az elhivatottság vezérel. A nemzetközi versenyeken kiváló minősítést, érmeket szerző borainkat tiszta szívből ajánlom."

Andres Iniesta

A család szülőföldjének jellemzői:

·      Az Iniesta család generációk óta foglalkozik szőlővel, borral (Andrés nagyszülei, szülei idény-, szövetkezeti munkásként) szülőfalujukban, a kétezer fős Fuentealbillaban (Kasztília-La Mancha régió Albecete tartományban, 800 méter magas fennsíkon található).

·      A környékre jellemző napsütéses órák száma, valamint a nappali és éjszakai hőmérsékletek közti számottevő ingadozás jobb és egységesebb érettséget biztosít a szőlőnek.

·      Jellemzően mezőgazdasági, azon belül borrégió (Európa legnagyobb borvidéke) => mennyiséggel (alacsonyabb minőséggel) azonosítják, ezért hozták létre a La Manchuela alrégiót (ahova az Iniesta dűlok, borok tartoznak) => szigorúbb eredetvédelmi régió (DO) kritériumok a használatára => jobb minőségű borok => cél, hogy felvegyék a versenyt a jól marketingelt régiókkal (pl. Rioja, Priorat)

A családi birtok:

·      Jose Antonio Iniesta (Andrés édesapja) álmodta meg a családi szőlőbirtokot, pincészetet, ahol a saját birtokán termelt szőlőből a saját borait készítheti a család. Az 1990-es években, 10 hektár szőlő telepítésével alapította meg a családi birtokot.

·      Az álom 2010-ben teljesült be, amikor átadták a legmodernebb technikával felszerelt pincészetet, és palackozásra került az első évjárat.

·      Családi pincészet, kis település (mindenki ismer mindenkit) => barátságos, családi hangulat

·      Az elért sikerek hatására a következő években folytatta a szőlészet fejlesztését további szőlőfajták telepítésével, és a termőterület növelésével, ami jelenleg több mint 200 ha.

·      A birtokon az őshonos fajták (Macabeo, Bobal, Graciano, Tempranillo, Verdejo) mellett megtalálhatók a nemzetközi fajták (Chardonnay, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Syrah) is.

·      A borokat nemzetközileg is elismert szakemberekből álló csapat készíti, a borkészítés teljes folyamatát az Iniesta család felügyeli, a szőlőgazdálkodástól kezdve a borok piacra kerüléséig. 

Az Iniesta Pincészet filozófiájának alapkövei:

·      A hagyomány tiszteletben tartása, mellette legmodernebb, innovatív technológia használata

·      Saját szőlőbirtok, saját termés

·      Kevés beavatkozás a természet folyamataiba, a természet partnerként való kezelése, a biodiverzitás tisztelete

·      Intenzív, professzionális szőlészeti munka a leszüretelt gyümölcs legjobb minőségének érdekében

·      Őshonos élesztőgombák használata az erjesztés során

·      A szőlők intenzív, igényes minőségellenőrzése a földműveléstől, a szüretig

·      A lehető legrövidebb idő a szüret és a bor hordóba kerülése között. A legjobb minőségű hordók használata (fa, hordókészítés), melyek mindenfajta érlelésére alkalmasak, és segítenek a borok saját stílusuk kialakításában.

·      Palackozás a piaci igények szerint, hogy a borok a legfrissebben kerülhessenek a fogyasztókhoz.

·      Minden évben rangos, nemzetközi díjakkal elismert tételek.



Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.04.30
Eddig megtekintették 6 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Iniesta: 3-as vörösboros csomag - Selection" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem