Betöltés...

Natur Tanya specchiasol fermentált papaya koncentrátum gyomorbetegségek, bélpanaszok esetén 500 ml

Ár: 6.550 Ft

NATUR TANYA® FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUM Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit, tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva. TERMÉSZETES TÓRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL FERMENTÁLT PAPAYA GYÜMÖLCSLÉ ÉS PAPAYA PÉP NONIVAL DÚSÍTVA, AMI TÁMOGATJA AZ IMMUNITÁST GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES 16 ADAG MI AZ A FERMENTÁLÁS? A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák, penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, melyek energiájukat erjesztés/fermentáció útján nyerik. MIÉRT JÓ A FERMENTÁLÁS? A fermentációnak számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat kölcsönöz az ételnek, meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve megnöveli a vitaminok és ásványi anyagok biohasznosulását, semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat. A FERMENTÁCIÓ A PROBIOTIKUMOK NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS SZÍNESÍTÉSÉHEZ MEGFELELŐ KÖRNYEZETET BIZTOSÍT A BÉLMIKROBIOMBAN, MELLYEL TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉS, AZ IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTEK EGÉSZSÉGÉT. A FERMENTÁLT PAPAYA VÉGTERMÉK KELETKEZÉSÉNEK A LÉPÉSEI: A fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik A magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárakban, a papayából gyümölcslét állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi) tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal minőségi terméket létrehozva A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait A BÉL-AGY KOMMUNIKÁCIÓ A mikrobiom a szervezetünkben jelen lévő mikroorganizmusok összességét jelenti. A bélmikrobiom egyensúly (más néven a bélflóra egyensúly) hatással van a szervezet általános egészségére. Ma már bebizonyosodott, hogy a bél-agy tengelynek köszönhetően a bélrendszer állandó kommunikációt tart fenn az agyunkkal és ezen keresztül az immunrendszerrel, a hormonrendszerrel és az idegrendszerrel. FERMENTÁLÁS ÉS BÉLMIKROBIOM A fermentált élelmiszerekben található bioaktív anyagok hozzájárulnak a patogén mikroorganizmusok, pl. az E. Coli és a Candida gomba mennyiségének kordában tartásához. Akinek a bélrendszere nem működik optimálisan problémát okozhat a hagyományos élelmiszerekben lévő tápanyagok lebontása, míg másoknak eközben a felszívásuk okozhat gondot. Mivel a fermentált kiegészítők nem állítják ilyen kihívás elé a szervezetet, így a savas refluxszal, IBS-sel vagy más emésztési zavarokkal küzdők nagyon sokat profitálhatnak belőlük. BÉLMIKROBIOM ÉS IDEGRENDSZER KOMMUNIKÁCIÓ Azt már régóta tudjuk, hogy az idegrendszerünk hatással van az emésztésünkre, erős stressz hatására például ezért fordulhatnak elő gyomor és bélrendszeri panaszok - gondoljuk csak a vizsgák előtt jelentkező gyomorégésre. Azonban viszonylag új felfedezésnek számítanak, hogy a bélrendszer hatással van a központi idegrendszer működésére is. A több egyszerű cukrot tartalmazó ételek például elősegítik a szerotonin szint emelkedését, így javítják a kedélyállapotot, ezért vagyunk hajlamosak édességgel „jutalmazni” magunkat. Az idegrendszer hat az bélmozgásra, az emésztőenzimek termelésére, tehát az anyagcsere gyorsaságára és hatékonyságára. A bélrendszer pedig a központi idegrendszer funkcióira van hatással. BÉLMIKROBIOM ÉS IMMUNRENDSZER KOMMUNIKÁCIÓ Az egyensúlyban lévő mikrobiom hatással van az immunsejteken keresztül a helyes immunválaszokra, ami támogatja a védekező képességet a kórokozókkal szemben, és segít fenntartani az immuntoleranciát, hogy ne reagáljon ártalmasan a saját szervezetére. Cserébe az immunrendszer is támogatja a bélmikrobiom összetételét, ahol az ott élő hasznos bélbaktériumok immun és gyulladáscsökkentő vegyületek előállításáért felelnek. KIKNEK AJÁNLJUK A FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUMOT? Emésztőrendszeri panaszokkal küzdőknek Fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett Magas fehérjetartalmú étrendet követőknek Kiegyensúlyozott, változatos étrendet követőknek Az immunrendszer támogatására (nonival dúsítva) TUDTAD, HOGY: A papaya gyümölcséből fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító enzimet tudnak előállítani, amit papainnak neveznek A noni és a papaya gyümölcs gazdag olyan biológiailag aktív hatóanyagokban, mint például a vitaminok és az ásványi anyagok Hatóanyagok a napi adagban 30 ml-ben (3 evőkanálban) Fermentált papaya gyümölcslé 25,5 ml Papaya gyümölcspép 2,4 ml Noni gyümölcslé 0,3 ml Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó. Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack). Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. A KÉSZÍTMÉNY TERMÉSZETES VOLTÁBÓL EREDŐEN ÜLEDÉKKÉPZŐDÉS ELŐFORDULHAT, EZ AZONBAN NEM BEFOLYÁSOLJA A TERMÉK MINŐSÉGÉT ÉS HATÉKONYSÁGÁT. A KÉSZÍTMÉNY SZÍNE, ÍZE, ÁLLAGA TERMÉKENKÉNT VÁLTOZHAT. A TERMÉK TULAJDONSÁGAINAK JOBB MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN A OPÁLOS PET PALACKOT HASZNÁLUNK. 3 éves kortól napi fél adag ajánlott A termék alkalmazható vérhígító mellett A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalma beépítésre kerül a diétába, ez 3 grammot jelent A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó. Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma. Jellemzők laktózmentes Nem cukormentes Nem vegán Igen bio Nem gluténmentes Igen paleo Nem dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen szójamentes Igen tojásmentes Igen zellertől mentes Igen méztől mentes Igen per 100 g kcal 170 kcal zsír 40 g szénhidrát 10 g ebből cukrok 8,7 g fehérje 0,5 g só 0,06 g

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.11.08
Eddig megtekintették 24 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Natur Tanya specchiasol fermentált papaya koncentrátum gyomorbetegségek, bélpanaszok esetén 500 ml" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem