Betöltés...

Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db

Ár: 6.660 Ft

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők. Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere serkentéshez. FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI PAPARIKA MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL HATÓANYAGOK: KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ BÉLMIKROBIOM KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint szabályozására és az inzulinérzékenységre. Ezért a súlykontroll nem csak azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok, az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek. Az első bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett táplálékfelvétel mellett. Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes törzsek mennyisége. Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek. Mindez összefüggést mutat megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és növeli a Firmicutes törzsek számát. SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ. INULIN – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A cikória gyökere (Chicorium intybus L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása. Az inulin prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát, elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav (butirát). A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással. EGCG – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője. Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után. CHILI PAPRIKA – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A chili paprika (Capsicum annuum L.) hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin – koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is. A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett, megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az energiafelhasználást. A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin szintet. A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin. Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak. A SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük. TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK. EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását. A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható. MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM TECHNOLÓGIA A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat. A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A „szállítórendszer” előnyei: megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében megvédi a hatóanyag tartalmat javítja a biológiai hasznosulást növeli a felszívódást megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást és biztonságossá teszi az alkalmazását Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát. Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli, stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást. A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül. A Natur Tanya® CHILI TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat. EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük. TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK. KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET? azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek fogyókúrázóknak, csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához sportolóknak, aktív életmód esetén nőknek és férfiaknak egyaránt Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Adagok száma a termékben: 15-30 LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES! hatóanyagok a napi adagban 1 tablettában 2 tablettában Frutafit® inulin, cikória gyökér forrásból - amelyből inulun 138,5 mg 124,65 mg 277 mg 249,3 mg NaxiTherm® chili paprika termés kivonat - amelyből standardizált 2% kapszaicinidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin) 100 mg 70 mg 200 mg 140 mg Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g. MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives. Frutafit® is a trademark of Sensus B.V. Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta). A termék 12 éves kortól alkalmazható A termék fogyasztható cukorbetegség mellett A termék NEM alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék NEM fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó. Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L.) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva. Jellemzők laktózmentes Igen cukormentes Nem vegán Nem bio Nem gluténmentes Igen paleo Nem dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen szójamentes Nem zellertől mentes Igen méztől mentes Igen

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.05.24
Eddig megtekintették 5 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem