Betöltés...

High Protein Beef Jerky - teriyaki 1karton (25gx12db)

Ár: 9.580 Ft

High Protein Beef Jerky. Teriyaki ízesítésű, szárított, füstölt marhahús. A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT. INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN CHARQUI VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI). Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat borc-nak nevezték (a magyar pörc rokona). A Dél-Afrikából származtatott biltong például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában. Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott. Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva). A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák. Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták. Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül. Összetevők: Marhahús (260g marhahús került felhasználásra 100g Beef Jerky előállításához), Kikkoman Teriyaki szójaszósz (víz, szójabab, búza, só, bor(tartalmaz kén-dioxidot), cukor, fűszerkivonatok, ecetkivonat, hagyma, fokhagyma), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószerek: só, nátrium-nitrit (E250), vöröshagyma, barnacukor, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél, cayenne bors, szecsuáni bors, gyömbér. Allergének: Szójababot és búzát tartalmaz. Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között. Tápérték 100 g termékben: Energia: 1.235 kJ (293 kcal) Zsír: 5,4 g Ebből telített zsírsavak 2,4 g Szénhidrát: 4,5 g Ebből cukor: 4,3 g Rost: 7,4 g Fehérje: 52,9 g Só: 5,8 mg Tápérték 25 g termékben (1 tasak): Energia: 308 kJ (73 kcal) Zsír: 1,4 g Ebből telített zsírsavak 0,6 g Szénhidrát: 1,1 g Ebből cukor: 0,9 g Rost: 1,9 g Fehérje: 13,2 g Só: 1,5 mg Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között. Kiszerelés: 12 X 25 g Íz: Teriyaki

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.04.29
Eddig megtekintették 31 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "High Protein Beef Jerky - teriyaki 1karton (25gx12db)" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem